Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun (TTK) özelleştirilmesine yönelik kamuoyunda çıkan haberleri değerlendiren ve yapılan haberlerin algı oluşturma yönünde yapılan haberler olduğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, &[#]8220;Başbakan geldiği zaman platformdan &[#]8216;Ben buradayım, ben sizin başbakanınızım ve özelleştirilmeye müsaade etmem&[#]8217; diyecek. Bu şekilde bir alkış algısı oluşturulmaya çalışılıyor&[#]8221; dedi.

TTK&[#]8217;nın üst düzey yöneticileri ile yaptıkları bir görüşmeyi hatırlatan Ayan, &[#]8220;TTK&[#]8217;nın üst düzey yöneticileri ile yaptığımız özel görüşmeler sonucunda 2015 yılından sonra lokal bir şekilde adım adım özelleştirileceğini kamuoyuna taşımıştık. Burada ciddi bir şekilde toplumsal tepkinin ortaya konulması gerekiyor. Bu işi sendikaların yapması bence daha mantıklı olur ve bizler de onların platformlarının altında yer alacağız. Net olarak söylüyorum ki bu hükümet Zonguldak&[#]8217;ı gözden çıkartmış durumdadır&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;DAVUTOĞLU İÇİN ALKIŞ ALGISI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR&[#]8221;

TTK&[#]8217;nın özelleştirileceğini, lokal bir şekilde 2015 yılından sonra özelleştirilmenin başlayacağını kamuoyu ile paylaştıklarının altını çizen Ayan, &[#]8220;Bu iktidar döneminde siyasette şöyle bir ilke oluşmuş, önce acıtacaksın sonra sevindireceksin. Ben 7 Haziran seçimleri öncesinde bir özelleştirilme olacağını zannetmiyorum. Çünkü bildiğiniz gibi meclis tatile girmiş durumda. 19 Mayıs tarihinde de bildiğiniz gibi Başbakan Ahmet Davutoğlu Zonguldak&[#]8217;a gelecek. Haliyle şu zamanlarda Zonguldak üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Başbakan geldiği zaman platformdan &[#]8216;Ben buradayım, ben sizin başbakanınızım ve özelleştirilmeye müsaade etmem&[#]8217; diyecek. Bu şekilde bir alkış algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz, daha önce TTK&[#]8217;nın üst düzey yöneticileri ile yaptığımız özel görüşmeler sonucunda 2015 yılından sonra lokal bir şekilde adım adım özelleştirileceğini kamuoyuna taşımıştık. Bunun AKP iktidarı döneminde olacağına da inanıyoruz, çünkü bunların amacı zaten bu yönde olan bir amaç. Zaten özelleştirilmeye bir ortam sağladılar. Daha önceki yıllarda Amasra, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez ve Karadon ocaklarında özel sektör aracılığı ile galeriler sürülmüştü. Yani sadece burada kömür alma işlemi yapılmıştı. Yani özelleştirilmeye alt zemin hazırlandı. 7 Haziran seçimleri sonrasında zihniyet bunların olduğu takdirde özelleştirilme devam edecektir&[#]8221; şeklinde konuştu.

TTK&[#]8217;nın özelleştirilmesi hususunda toplumsal bir tepkinin ortaya konulması gerektiğine vurgu yapan, STK ve sendikaların eylem yapması gerektiğine dikkat çeken Ayan şöyle konuştu:

&[#]8220;STK VE SENDİKALARIN BİRLİKTE EYLEM YAPMASI GEREKİYOR&[#]8221;

&[#]8220;Burada ciddi bir şekilde toplumsal tepkinin ortaya konulması gerekiyor. Ancak siyasi olarak bu işin önderliğini kim yapacak? Mevcut milletvekillerimizin bazıları milletvekili adayı olamadılar ve bazıları da listelerde iyi yer bulamadılar. Bu kişilerin önderlik yapabileceğini düşünmüyorum. Burada iş yine mevcut sivil toplum örgütlerine ve belediyelere düşer diye düşünüyorum. Ancak belediyelerin de seçim atmosferinden dolayı bu işe tam gireceğini sanmıyorum. Burada sizin gibi değerli basınımızın bunu sürekli gündemde tutarak STK&[#]8217;ların ve sendikaların bu işte bir an önce bir araya gelerek eylemler yapması gerekiyor. Ben TTK&[#]8217;da çalışan bir İl Başkanı olarak bu eylemleri yapabilirim. Bizim bu eylemleri gerçekleştirecek gücümüz var. Fakat 7 Haziran seçimleri öncesinde böyle bir eylem yapmamızı siyasi manevra olarak düşünecekler ve yanlış anlaşılacaktır. Bu işi sendikaların yapması bence daha mantıklı olur ve bizler de onların platformlarının altında yer alacağız. Zonguldak için süreç sıkıntılı&[#]8230; Net olarak söylüyorum ki bu hükümet Zonguldak&[#]8217;ı gözden çıkartmış durumdadır. Bu listeden okuduğumuz da budur, yapılan politikalardan anladığımız da budur. Bunların &[#]8216;Zonguldak&[#]8217; diye bir kaygısı kalmamıştır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi