PusulaTV’de yayınlanan ‘Saha Dışı’ programında Kulüp Başkanı Süleyman Caner çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2. Lige Play-Off’la yükselmenin planlarını yapan Zonguldakspor’da Kulüp Başkanı Süleyman Caner takıma destek çağrısında bulundu. Play-Off maçları öncesi kenti Milli seferberlik için davet eden Başkan Caner, Genel seçimler öncesi Zonguldak Milletvekili adaylarına da seslenerek destek istedi.

PLAY-OFF ÖNCESİ ZONGULDAKSPOR’DAN DESTEK ÇAĞRISI

Spor Toto 3. Lig’de Play-Off’lara hazırlanan Zonguldakspor’da Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve Teknik Direktör Cahit Terzi, düzenledikleri basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Play-Off’lar öncesi kulüple yaşanan maddi problemleri aşmak için kentin önde gelen isimlerini harekete geçmeye davet etti. Teknik Direktör Cahit Terzi ise 14 Mayıs’ta deplasmanda İstanbulspor’la yapacakları ilk randevu öncesi takımın son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, geçtiğimiz Pazar günü Şekerspor maçını kazanarak Play-Off’lara üçüncü olarak katılacaklarını hatırlatarak, “Pazar günü oynanan maçla birlikte üçüncü sıradaki yerimizi garantiledik. Üçüncü olmak bizim için bir avantajdı, çünkü ilk maçımızı deplasmanda oynayacaktık. Bunu da sağladık mutluyuz, inşallah bu işin sonu hayırlı olur.

ELİMİZDE BİR OTOPARK VARDI!

Zonguldak Belediyesi’nin gelir sağlamak amacıyla Zonguldakspor’a verdiği Lavuar alanında yaşanan problemi aktaran Caner, “Bizim bir sabit geliriz var o da otopark. Biz Zonguldak’la Karabük’ün arası düzelsin diye uğraşırken Karabük’te malum bir kurul var. Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu adında. Bu muhterem kurul orada oturduğu yerden adam gönderiyor lavuar alanına. Efendim burası bizimdir, şurası bizimdir. Buraya otopark yapmışlar nasıl edersin, nasıl yaparsın. En son yine Pazartesi günü adam göndermişler. Otoparkımızı artık minimum seviyeye indiriyorlar. Oradan elde ettiğimiz gelirde ortadan kalkacak gibi. 20-30 araçlık bir alan kalıyor bu haliyle. Zatı muhteremlerin Zonguldak’ta ne derdi var bilmiyorum bu kurulun. Eğer kötü niyetlilerse onları Allaha havale ediyorum. Zonguldakspor’un elinde sabit tek geliri var. Onun için yetkilileri de göreve davet ediyorum. Oradan bir gelir elde ettik, alt yapı Akademi Liglerine katılıyor onları maç masraflarını karşılıyoruz. Kulübün kahvaltısını, kumanyasını karşılıyoruz gelirle. Bumu göze batıyor her şey bittide. Zonguldakspor’un otopark mı göze battı, Karabük’ten onu mu gördün. TTK’yı diğer kurumları savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Bu işi bu kadar ileriye getirmişler. Onun için Sayın Valimizden de istirham ediyorum bu işe el atılmasını. Zonguldak’ın bir geliri var bunu kimse elinden almasın. Gerekirse taraftarları da oraya toplarım, eylemde yaparız.. Karabük bizi bu konuda dinleyecek.

Karabük’te iki katlı ahşap kurulda oturanlar kalkıpta Zonguldakspor’un geleceğiyle oynayamaz. Burası o kadar da sahipsiz bir kent değil. Miting yaparken kurulun alanlarına zarar verilmiyor veya çadır kurarken vermiyorsun. Vatandaş araba çekti oradan gelir elde ettik, koruma alanına sit alanına zarar veriyormuş. Ne zarar verdik soruyorum. Koruduğun yer belli üç tane kule var. Valimize güveniyorum bu sorunu çözecektir.

ZONGULDAKSPOR İÇİN KENTTE MİLİ SEFERBERLİK İLAN EDELİM

Zonguldakspor’un Play-Off maçları öncesi kenti Milli seferberlik için davet eden Başkan Caner, “Bu takım 2. Lige çık yakın. Allah izin verirse nasibimizde varsa çıkarız. Play-Off maçına 10 gün süremiz var. Zonguldakspor için kent olarak Milli seferberlik ilan edelim. Zonguldak’tan ve gurbette yaşayan herkesi kulübene desteğe davet ediyorum. Bu zamana kadar bunu yapamadık, şu 10 günlük süreçte bunu yapalım. Parası olan bize parasıyla destek versin, parası olmayan duasıyla destek versin. Bu takım çıkarsa kentte tur atlayacaktır. Daha önce Kulübe destek olanda var, hiç olmayanlarda var. Geldiğimiz bu noktada herkes Zonguldakspor’a yardımcı olsun. Zonguldakspor’a para verdik sadaka yerine geçmez demesin. 14-15 yaşında alt yapılarımızda oyuncular var. Bunların çoğunun ailesinin durumları iyi değil. Kulübe geliyorlar top oynuyorlar, belki topçu olacaklar kendilerini kurtaracaklar, ailelerine kurtaracaklar. Annesi yok babası yoksa kulübe yapılan bu destek nasıl sadaka olmaz.

Vereceğin maddi destek bu çocuğun boğazından geçiyor, Ben buradan İl Müftüsüne de davet ediyorum açıklama yapmaya, kendisine sordum beni doğruladı. Sosyal bir yardımdır, olgudur, yaptığımız hizmettir dedi. Herkes fetva veriyor, Müftü çıktın açıklasın. Biz gençliğe yatırım yapıyoruz.

SABAHLARA KADAR UYUMUYORUM!

Kentte herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Kulüp Başkanı Caner, “Biz bu birlikteliği takvim çalışmasında sağladık. Damlaya damlaya 100 bin tl gelir sağladık. Namerde muhtaç olmadık, kamp paramızı karşıladık. Sanayiye gittik takvim satmak için adam hastaneden gelmiş cebindeki 10 lirasını verdi. Play-Off öncesi çocukların kafası rahat olur, havuzda bir para toplarız, çok iyi mücadele ederiz, motivasyonu iyi sağlarız. Zaten bu çocuklar yürekleriyle oynuyorlar. Benim sporcuma 20 bin tl vermişim, rakip 200 bin tl vermiş aradaki farka bakın. Bu çocuk zaten özveriyle oynuyor. Play-Off’lar öncesi en az 250 bin tl’ye ihtiyacımız var. Burada biz çocukların alın terleri verelim, haklarını verelim. Benim bütün kaygım onun için sabahlara kadar uyumuyorum.

VALİMİZ GEREKENİ ZATEN YAPIYOR

Zonguldak’ın dinamiklerinin harekete geçmesi gerektiğine belirten Caner, “Biz Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’la bir ay önce gittik Spor Toto Teşkilatına. Yardım için başvurumuzu yaptık. Bunun karşılığını inşallah bu hafta alacağız. Ayrıca Teşkilata tesisler içinde başvurumuzu yaptık. Biz elimizdeki imkanlarla altyapının yeri çok kötüydü orayı onardık. Valimiz zaten bize gerekeni yapıyoruz onu bir kenara bırakalım, dışarıdaki dinamitler, sanayicisi, işadamı, holding sahiplerinden bir hareket bekliyoruz. İşte bu kadar topladık, Zonguldakspor’u veriyoruz desinler. Devrek’ten kırmızı derse Çaycuma’dan kırmızı denmesi gereken bir dönemdeyiz. Genel seçimlerde aday olan siyasetçiler, ben seçildiğimde gerekeni yaparım sözlerini bir kenara bıraksınlar. CHP Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz’la görüştük 100 bin SMS atacağım dedi. Burada hasta belli tedavisi de belli. İmkan şimdi var, bunun telafisi yok. Ben bunu 7 Haziran’dan sonra vereyim dersen bu iş olmaz. O paranın bize hiç faydası yok o para senin cebinde kalsın.

GELEMİYORUM DESİN ‘FİZAN’DA OLSA AYAĞINA GİDERİM

Zonguldak’ın yanı sıra il dışından ve gurbetten takıma destek olunabileceğini hatırlatan Başkan Caner, “Yurtdışından destek olmak isteyenler için euro hesabı, yurt içinden destek olmak isteyenler için TL hesabımız var. Ben bankayla uğraşmak istemiyorum elden vermek istersen makbuzu alır gider. Her türlü desteğe açılığız yeter ki destek gelsin. Gelemiyorum desin fizanda olsa ayacağına giderim.

Ben prim yapacağım diye kimse vahlanmasın, kimse üzülmesin, hiçbir şeye ihtiyacım yok. Bana yardım etmiyorsunuz, benim şansıma bi yardım hiç değil. Beni sevmiyorlarsa gitsinler hesaplarımız var oraya yatırsınlar, kulüpte kimi seviyorlarsa ona versinler. Yeter ki Zonguldakspor’a bir taş koysunlar. SMS kampanyasında zorlamayla 505 rakamına geldik. 100 tane broşür bastırdık, afişler astık ama rakam ortada.

‘KARABÜKSPOR KÜMEYE’ DEYİNCE BEN ÜZÜLÜYORUM!

Zonguldaspor tribünlerde Karabükspor aleyhine yapılan tezahüratlara da tepki gösteren Başkan Caner, “Biz maçta öndeyken Karabük anana bilmem ne diye tezahürat yapıyorsak sıkıntı var burada. Birlik beraberlik nerede tribünlerde biri anya diyor biri Konya. Hedefe kitlenmişiz, neyi paylaşamıyoruz. Karabük’le benim ne işim olur. Karabük bizden ayrılma eski bir ilçemiz. Karabük’le ne düşmanlığımız ne başka çekişmem olur. İnsanları severim, gideriz geliriz, herkes Karabük’e gidip geliyor bu kentte.

Bu düşmanlığı ayakta tutmanın ne anlamı var, kime ne kazandırılıyor. Zamanında bir şeyler olmuş, birileri birilerine haksızlık yapmış, olmuştur can yakmıştır. 30-40 yıllık kan davaları neticenmiş bu ülkede, insanlar barıştı. Biz bunu anlatamıyoruz, Karabükspor’la gidip yemek yiyeyim deyince birden burada farklı bir atmosfer oluştu. Geçmişi unuttun mu Başkan, nasıl böyle yaparsın söylemleri oldu, ne yaptık yani. Biz istiyoruz ki birlik olsun, barış olsun. Birbirimizle yardımlaşalım, bu bölgenin ihtiyacı bu. Batı Karadeniz bölgesinin geri kalmışlığın nedeni de bu. Batı Karadeniz bölgesi el ele vermek zorunda başka türlü ayağa kalkamayız. Ben ‘Karabük kümeye” derken tribünlerde çok üzülüyorum, bu hafta Şekerspor kümeye tezahüratı. Bu hakaretleri yaparken kendime yapılmış gibi hissediyorum, kahroluyorum. Taraftarlık bu değil, çok nitelikli hareket etmek gerekiyor. İmkanımız olmamasına rağmen taraftarımıza yok demedim bugüne kadar. Ama birazda özveri gösterilim bu işlerde. Zonguldakspor seyirci denince herkes gıpta etsin gurur duymak istiyorum.

ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA ÇAĞRI YAPTI

7 Haziran öncesi yapılacak Genel seçimler öncesi Zonguldak Milletvekili adaylarına çağrıda bulunan Başkan Caner, “Şuanda seçim atmosferi var. Bizim siyasi partilerle bir ayrımımız yok. Efendim o iktidar partisi, o muhalefet partisi demiyoruz. Siz burada aday olmuşsunuz, adaylığının önünde ne yazıyor. Zonguldak Milletvekili adayı yazıyor. Zonguldak Milletvekili adayıysan, Zonguldak’ın sorunlarına çözmeye talipsin demektir. Zonguldak’ın sorunlarının başında ne var arkadaş. En önemli, en acil ne var. Zonguldakspor 2. Lige çıkmak için hazırlanmış, her şey hazır kıt imkanlarla buraya gelmiş son noktasında artık. Ben seçim bütçeme 10 lira ayırdım, 1 lira fedakarlık ediyorum bu Zonguldakspor’a bunu veriyorum desinler. Bunu diyeceksin, katkı sağlayacaksın. Zonguldaklı bilincinin oluşması için bu çok güzel bir örnektir. Milletvekili adaylarından başlayalım, aşağıya doğru inelim Meslek örgütleri var, odaları var, dernekleri var, sanayiciler var. Pek muhterem sanayicilerimiz var, trilyonlarca reklam veriyor TRT’lere. Zonguldakspor’a gelince randevu vermiyorlar. Onları Allaha havale ettim, herkes otursun parasının üzerine. Siz Zonguldakspor’a bir forma reklamı vermekten aciz insansınız.

BU KENTİN İSTİKLAL SAVAŞI!

Play-Off maçlarının hafta içi alınmasıyla ilgili düşüncelerine aktaran Başkan, “Federasyon diğer lig maçlarıyla çakışmaması için Pla-Off maçlarını hafta içine almış. Tabi oynadığımız rakiplerin bizim gibi seyircisi yok. Tabi Federasyon bize göre hareket etmiyor, 10 takım içinde 9’unun seyircisi yok. Federasyon sıradan maç gibi görüyor, bu kent için sıradan bir iş değil. Bu kentin istiklal savaşı böyle değerlendiriyorum. İyi bir savaş vererek Play-Off’ları geçmek istiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde geçeceğiz, herkes cephede yerini alacak. Almayan savaştan kaçmış demektir. Vali beyle de görüşeceğiz, hafta içi herkesin maça gelmesi için kolaylık sağlamasını isteyeceğiz.

GURBETÇİLER İSTANBUL’DAKİ MAÇI GECE İSTİYOR

İstanbul’da yaşayan gurbetçilerimiz de hafta içi gündüz çalıştığından gece oynanması için bize talepte bulundu. Gece maçı olunca bize avantajlı olur ona bakacağız. Bunu değerlendirecek teknik heyet onlarla da görüşeceğiz. Ona göre Federasyondan talepte bulunuruz.

KAPALI TRİBÜNE SEYİRCİ ALINMASINI İSTİYORUZ

Kapalı tribün için zamanında rapor alınmış zamanda. O rapora çok itibar etmiyorum, benim gördüğüm kadarıyla kapalının öyle yıkılacak bir yanı yok. Yetkilerden biraz sorumluluk almalarını istiyorum. Play-Off maçında hiç değilse seyirci alalım çok önemli. Açıkta 1000 kişinin yapacağı tezahüratı, kapalıya alacağız 100-150 kişilik taraftarla daha baskı kurabiliriz.

İSTANBUL’DAN AVANTAJLI DÖNMEK İSTİYORUZ

Zonguldakspor Teknik Direktör Cahit Terzi, takımın son durumuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi, “,Play-Off öncesi kulüpten çıkıp kamp yapmamız çok iyi olacaktır takım için. Bu ekonomiyle ilgili bir durum, yönetim bu kararı verecek. 11 Mayıs’a kadar kendi tesislerimizde çalışacağız, ardından İstanbul’da kampa girerek son hazırlıklarımızı yapmayı planlıyoruz.

Tek maçlar gerçekten zor maçlar, zor güçlü takımların elendiğini de biliyoruz. Tabi oradan avantajlı skorla dönersek daha moralli evimizde maça çıkacağız. Deplasmanlarda güzel oyun sergiliyoruz, İstanbul’da güzel bir skorla dönmek istiyoruz.

İki senedir Zonguldakspor’da ilkleri yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi 7 sene üzerine 3. Lige Play-Off’tan Şampiyon olarak çıktık. 3. Lig’de bir hedef gördük önümüzde. Kimsenin umudu olmadığı yerde takımı zirveye oynattık. Şehirde çıtayı yükselttik. 2. Lig’deki 10 yıllık özleme son vereceğimize inanıyorum. Türkiye’de örnek bir taraftar grubunu oluşturduğumuz içinde gurur duyuyoruz. Taraftarımız öne çıktı, madenci takımı olarak yeniden anılmaya başladık. Yıllar sonra ulusal medyada çıkmaya başladık. LigTv’de Zonguldakspor’un konuşulması bizim için onur verici, gurur verici. Zonguldakspor’u yalnız bırakmamak için taraftarımız işten de kaçar, ücretsiz izinde alır gelir takımını yalnız bırakmaz.

Editör: Pusula Gazetesi