Binlerce kilometre tel ve iple ve binlerce çivi ile yapılan eserler Zonguldak’ta bir alışveriş merkezinde sanat severlerin beğenisine sunuldu.
Bartın’lı Filografi Sanatı Ustası Üstad Mustafa Baştan ve kursiyerlerinin aylardır hazırladığı Filografi tablolar görenleri büyüledi, 03 Mayıs 2015 Pazar günü eski adıyla bilinen Zonguldak Demirpark Avm’de gerçekleştirilen Filografi sergisi hafızalardan silinmeyecek görsel bir şölene imza attı. Sergiye, AK Parti Zonguldak Millet Vekili Adayı Hüseyin Özbakır katıldı. Sergilenen tabloları hayranlıkla inceleyen Özbakır, Filografi sanatı hakkında Üstad Baştan’danbilgi aldı. AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır tabloları oluşturan kursiyerlere başarılarının devamını dileyerek tebrik etti.

“GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜREN ESERLER YAPIYORUZ”
Sergi hakkında bir değerlendirme yapan Filografi Sanatçısı Murat Başkan; “Her ne kadar kulağa soğuk gelen çivi ve bakır tellerden tablolar yapsakta ortaya çok sıcak ve görenleri hayrete düşüren muhteşem eserler yapıyoruz. Filografi Sanatı çok emek isteyen, çok sabır isteyen, ilmek ilmek örülen, adım adım ilerleyen her ne kadar unutulmaya yüz tutmuş bir sanat kapsamında ollsada yaşatmaya çalıştığımız ve tutkunlukla bağlı olduğumuz bir sanattır. Öğrenilmesinde esas olan uygulamadır, örgü teknikleri kullanılmadan, rast gele yapılan çalışmaları Filografi diye insanların beğenisine sunulması beni çok rahatsız ediyor. 22 Mayıs’ta Bartın’da yine kursiyerlerim ve yağlı boya sanatçısı arkadaşlarla karma sergi yapacağız harika bir görsel şölene daha imzamızı atacağız, akabinde yakın il ve ilçelerde yine sanatımızın tanımı için sergiler yapmaya devam edeceğiz. Zonguldak’ta sergi yapmaya anlık karar verdim. Aşk beklemeye gelmez dedim, önümüzdeki aylarda nasip olursa farklı çalışmalarımızla yine Zonguldak çıkartması yapacağız. Hatta sanatımızı öğrenmek isteyen o kadar çok kişi oldu ki uygun bir zamanda gerekli şartlar oluştuğunda kurs vermeyi düşünüyorum. Bu sevda yolculuğuna çıktığım kursiyerlerim yol arkadaşlarım, İlker Şerife Erkuran, İsmet Hülya Çelik, Bülent Çakmak, Murat Mesci, Kamuran Kaya, Elif Sarı, Sezgin Suna Taşkıran, Halim Özcan ve gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü Zonguldak halkına teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi