"Genel Merkez Hamdi´nin İl Başkanı olmaması konusunda görüşünü bildiriyor. Hamdi onlara aday olamayacağı konusunda söz vermiş. Maalesef Sayın Başkanımız orada da sözünde durmadığını ortaya koydu."



Ak Parti İl Başkan Adayı Celil Uzun, Cumartesi günü yapılacak olan kongreye çift liste ile gidileceğini söyledi.


Genel merkezle görüşme halinde olduğunu ve genel merkezin Hamdi Uçar´ın aday olmasını istemediğini ifade eden Uzun; "Bu inat devam ettiği müddetçe ben korkuyorum. İleri günlerde teşkilat olarak başka sıkıntılar da önümüze gelecek" dedi.


Uzun konuşmasına şöyle devam etti:


´Kongre ertelenebilir´


"Şuandaki görüşmelerimize göre kongre çift liste olacak. Ama maalesef Hamdi kardeşimiz sağda- solda diyormuş ki; "Genel Merkez onu aday çıkartmıyor" diyormuş. Bu iş artık yanlış söz söylemekten de çıktı, yanıltan sözler söylemeye başladı. İnşallah kongremiz hayırlı olur. İki aday olacağından eminim. Ama iki adaydan başka şıklar da var. Yani kongre ertelenebilir. Perşembe- Cuma günü her şey netleşecektir.


´Hamdi ´aday olmayacağım´ diye söz vermiş´


Ben Genel Merkez ile görüştüm ve Genel Merkez Hamdi´nin İl Başkanı olmaması konusunda görüşürünü bildiriyor. Tüm bu sıkıntılar da ondan kaynaklanıyor. Önceki gün genel merkez de bir şey daha öğrendim. Meğersem Hamdi onlara aday olamayacağı konusunda söz vermiş. Sayın Başkanımız orada da sözünde durmadığını ortaya koydu. Şuanda teşkilatı yalan yanlış şeylerle de oyalıyorlar. Bunların hepsi yanlış olan şeyler. Ben genel merkeze gittim ve ´benim adaylığım konusunda herhangi bir sıkıntı var mı? Dedim. Onlarda ´hayır yok´ dediler. Şuanda da adayım. Kimsede bana onların dediği gibi bir şey demedi.


´Genel Merkez Hamdi´yi istemiyor´


Bana açık bir şekilde Hamdi´nin aday olmasını istemediklerini söylüyorlar. Bunu Hamdi´ye de söylüyorlar. Genel merkezde bu konuyla ilgilenen kişilere de bunu sorabilirsiniz. Onlarda size gerekeni söyleyeceklerdir. Ama buraya gelince işleri başka türlü anlatıyorlar. Benim korkum teşkilatımız başka türlü sıkıntılarla da karşılaşacak. Bu inat devam ettiği müddetçe ben korkuyorum. İleri günlerde teşkilat olarak başka sıkıntılar da önümüze gelecek.


Vekiller Hamdi´den yana


Vekillerimiz Hamdi´den yana tavır koyuyorlar. Şuanda gördüğüm kadarıyla üçü de o yönde. Hayırlı olsun diyorum. Vekillerin Hamdi´den tarafa olması benim lehime olacak. Kongre salonunda bu işi hep birlikte göreceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi