Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden Makinaları (Merkez Atölye) Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti.

Ziyarette, Demirci&[#]8217;nin yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Merkez Servisleri Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu ile Şube yönetimi, GMİS&[#]8217;e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.

Maden Makinaları Fabrikası&[#]8217;ndaki atölyeleri, GMİS yöneticileri ile tek tek gezen Genel Başkan Ahmet Demirci, 4 aylık bir genel kurul süreci yaşandığını ve örnek bir demokratik genel kurul süreci sonunda tecrübeli, mücadeleye azimli bir Genel Yönetim Kurulu oluştuğuna dikkat çekti.

Atölyeleri ziyaretlerinde işçilerle sohbet eden Demirci, Genel Kurulda göreve seçilmelerinden dolayı teşekkür ederek, Merkez Atölyesi işçilerini 1 Mayıs İşçi Bayramı&[#]8217;na davet etti ve çeşitli konularda bilgi verdi.

Demirci, Türk-İş&[#]8217;in 1 Mayıs&[#]8217;ı Zonguldak&[#]8217;ta kutlayacağını belirterek &[#]8220;Türkiye&[#]8217;nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak&[#]8217;a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs&[#]8217;ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Bizler de maden işçilerinin gür sesini Türkiye&[#]8217;ye ve dünyaya duyuracağız&[#]8221; dedi.

Genel Başkan Demirci ve Yönetim Kurulu Atölyeleri ziyaretinden sonra Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürü Aydın Balekoğlu&[#]8217;nu ziyaret ettiler.

Maden Makinaları Fabrikası&[#]8217;nın ülkenin madencilik konusunda en deneyimli ve tecrübeli bir işletmesi olduğuna dikkat çeken Demirci, &[#]8220;Maden Makinaları Fabrikası, Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun (TTK) can damarı olan bir kurumdur. Bizim bölgemizin kendine özgü jeolojik yapısı gereği, dışardan her alınan malzemeyi burada verimli kullanamazsınız. Buradaki atölyelerimiz yılların verdiği tecrübe ile üretim yapmaktadır. Bizler sendika olarak işletmemizin verimli çalışması için her türlü desteği veriyoruz ve bundan böyle de desteğimiz devam edecektir&[#]8221; dedi.

Maden Makinaları Fabrikası İşletme Müdürü Balekoğlu da, ziyaret için teşekkür ederek, sendika ile diyaloğa önem verdiklerini vurguladı. Atölyelerdeki makinaları modernize ettiklerini vurgulayan Balekoğlu, &[#]8220;Amacımız TTK&[#]8217;nın dışardan malzeme temin etme gereği duymadan, tüm ihtiyaçları Atölyelerimizde üretmektir&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi