Çaycuma´ya bağlı Karapınar Beldesi´nde, 48 yaşındaki M.S. ile 40 yaşındaki T.Ö´yü öldüren 55 yaşındaki M.C., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ekmek fırını işleten M.C., T.Ö. ve M.S.&[#]8217;nin kendisinden haraç istediğini, vermeyince küfür ettiklerini, bunun üzerine cinayeti işlediği iddia edildi.


Karapınar´da M.C.´ye ait fırında meydana gelen olayda, M.C.´nin avukatından alınan bilgilere göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda (TTK) maden işçisi olarak çalışan T.Ö. ve M.S., 67 DA 626 plakalı otomobil ile fırına geldi. Alkollü oldukları ileri sürülen T.Ö ve M.S., iddiaya göre M.C.´ye Orhan isimli birisini sordu. Tanımadığını söyleyen M.C. ile T.Ö. ve M.S. arasında tartışma çıktı. T.Ö ve M.S., daha sonra M.C:´den para istedi. Para vermeyen M.C., küfür edip dışarıya çıkarak otomobile binen T.Ö ve M.S.´ye, arkalarından çıkarak ruhsatlı tabancasıyla kurşun yağdırdı. Toplam 8 kurşun isabet eden T.Ö ve M.S. olay yerinde hayatlarını kaybetti. Gelen jandarma ekiplerine teslim olan M.C., jandarmadaki ifadesinin ardından Çaycuma Adliyesi´ne sevk edildi.


Cumhuriyet Savcısı´na ifade verdikten sonra mahkemeye çıkarılan M.C. tutuklandı. M.C. ifadesinde, tanımadığını söylediği T.Ö ve M.S.´nin kendisinden haraç istediklerini, vermeyince de küfür ettiklerini, bunun üzerine sinirlenerek cinayeti işlediğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi