Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi&[#]8217;nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hasan Y. hakim karşısına çıktı. Davada sanık yakınları, Sanem Kulan&[#]8217;ın yakınları ve taraf avukatları da hazır bulundu.
Altıncı celsesi görülen duruşmada mahkeme heyeti tarafından savcının esas hakkındaki mütalaası soruldu. Savcı mahkeme heyetine sunduğu mütalaada, sanığın eylemini maktuleden kaynaklanan &[#]8220;ilk haksız saldırı sonucu kasten öldürme&[#]8221; suçundan oluşturduğu kanısına vararak, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep ve mütalaa etti.
Mütalaa sonrası söz verilen sanık Hasan Y.&[#]8217;nin avukatı, mütalaaya karşı savunmalarını yazılı olarak yapacaklarını ifade ederek, sanığın tahliye edilmesini ve ek süre verilmesini talep etti.
Dava taraf avukatlarının, savcının vermiş olduğu mütalaaya karşı beyan hazırlamaları için 16 Haziran 2015 tarihine ertelenirken, mahkeme heyeti sanık Hasan Y.&[#]8217;nin dosya kapsamı ve kanıt durumu gözetilerek tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Olay, 10 Ekim 2013 tarihinde Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde Sanem Kulan&[#]8217;ın yaşadığı Murtaza Mahallesi&[#]8217;ndeki evinde meydana gelmişti. Bir süre birlikte evde oturan Hasan Y. ile Sanem Kulan arasında tartışma çıkmıştı. Tartışma sonrası mutfaktan bıçak alan Sanem Kulan, Hasan Y.&[#]8217;ye saldırarak yaraladı. Daha sonra bıçağı maktulenin elinden alan Hasan Y., Sanem Kulan&[#]8217;ı 7 yerinden bıçakladı. Olay sonrası Sanem Kulan hastaneye kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybederken, sanık Hasan Y. ise 3 ay yoğun bakımda kalmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi