Demirci’nin açıklaması şöyle; “Dünya işçi sınıfının ve emekçilerinin, birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı Madenci Anıtı’nda, Türk-İş Konfederasyonu’nun katılımıyla coşkuyla kutlayacağız.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun küçüldüğü, Zonguldak’ın ve bölgemizin hızla göç vermeye devam ettiği bir dönemde, tüm dünyaya ve Türkiye’ye gür sesimizi duyuracak, tarihimizde olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışmamızı yine göstereceğiz.

Çünkü biz Zonguldak’ta, Emeğin Başkenti’nde kardeşçe yaşamayı öğrendik. 5 bin şehidimiz, ırk, dil, din, inanç ayrımı gözetmeksizin yeraltında can verdi ve biz hep birlikte ağladık.

167 yıllık mücadele ve üretim kültürünün oluşturduğu bir sosyal dokuda birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin ne demek olduğunu en iyi bilen bölge insanlarıyız. Gün dayanışmamızı, birliğimizi, beraberliğimizi yine güçlü bir şekilde gösterme günüdür.

Ülkemizin ve bölgemizin geleceği için, can damarımız olan maden ocaklarımıza yatırımlar yapılmalı ve işçi açıkları acilen giderilmelidir.

Esnafımızın, işsizimizin, emeklimizin gözü maden ocaklarının üzerindedir.

1 Mayıs; işimize, işyerimize, aşımıza, ekmeğimize sahip çıkmanın da ötesinde işsizimize, esnafımıza, köylümüze, çiftçimize, emeklimize, memurumuza, öğrencimize, halkımızın tüm kesimlerine ve geleceğimize sahip çıkma günüdür.

Taşeronlaşmaya, düşük ücretli çalıştırmaya, iş cinayetlerine hayır demek için,

İşimize, işyerimize, aşımıza, ekmeğimize, özkaynaklarımıza sahip çıkmak için,

Ülkemizin ve bölgemizin geleceği için, İşsizliğe, kölelik düzenine, taşeronlaşmaya, sendikasızlaştırmaya karşı 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’nde meydanlardayız.

1 Mayıs, sadece işçi sınıfının ve emekçilerin değil, tüm halkımızın meydanlarda buluştuğu bir gün olacak. 1 Mayıs’ta Emeğin Başkenti Zonguldak’ta tarihi bir gün yaşanacak.

1990-1991 Büyük Grevinde ve Ankara Yürüyüşü’nde olduğu gibi, başta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda, Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA), HEMA’da, Denfa’da ve tüm özel sektör maden ocaklarında çalışan maden işçilerimiz olmak üzere tüm halkımızı, emekçileri ve emek dostlarını, çocuklarıyla birlikte, bu anlamlı günü Emeğin Başkenti’nde kutlamaya davet ediyoruz.

İşçisi, memuru, emeklisi, işsizi, esnafı, köylüsü, çiftçisiyle, siyasetçisi, yaşlısı, genci, çocuğuyla, kadını, erkeğiyle tüm halkımızı 1 Mayıs günü Saat: 10.45’te Madenci Anıtı’nda bekliyoruz”

Editör: Pusula Gazetesi