Seçim çalışmalarına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Kozlu’da ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlere; MHP 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Emre Bayramoğlu, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, MHP Kozlu İlçe Başkanı Sadettin Görün ve partililer katıldı.
Çakan ve beraberindekiler, ilk olarak Kozlu Belediyesi’ni ziyaret etti. Kozlu Belediyesi ziyaretinin ardından Kozlu’da esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Çakan, vatandaşlardan kendilerine destek vermelerini istedi. Çakan, döner kesti, vatandaşlara döner dağıttı.
“TTK KÖMÜR DEĞİL, ÇATES’İN ENERJİSİNİ SATSIN’

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) zarardan kurtulması için istihdamın artması ve kurumun gelişmesi için yeni projelere ihtiyaç olduğunu belirten Çakan, “Ben daha önce, ‘ÇATES’i özelleştirmeyin. Bu TTK’ya bir liraya verilsin, TTK burada ürettiği kömürü yaksın enerjiye dönüştürsün enerji satsın’ demiştik. En güzel kurtuluş yönlerinden biri buydu. Erdemir, kok kömürü kullanıyor. Bugün kok kömürü ile maden kömürü arasında önemli bir fiyat farkı var. Bölgeye kurulacak yeni bazı fabrikalarla üretilecek kok Erdemir’e de verilebilir. Bunun gibi çok proje üretmek lazım. Aslında TTK’nın kapatılmasıyla ilgili hazırlık yapılıyor. TTK’nın bağlı bulunduğu ünitelerde denetim hizmetleri yapanlar, bir hafta önce ocakları 3 gün kapattılar. Maalesef kimsenin sesi çıkmadı. Neden kapatıyorlar? Madem bu ocakta emniyet tedbirleri alınmıyor, madem bu ocakta işlerin sağlığı ile ilgili tedbirler alınmadığı zaman bunun bir suçlusu vardır. Bu suçlu neden aranmıyor? Neden işlem yapılmıyor? Aslında yapılmak istenen şey şu: ‘3 gün kapatıyoruz, ses çıkacak mı çıkmayacak mı?’ Kamuoyu oluşturuluyor. Bir dahaki dönemde 15 gün kapatacaklar, kamuoyunu oluşturacaklar, sonra tamamen kapatacaklar. Zonguldaklı bize görev verirse, bizi milletvekilli olarak Ankara’ya gönderirse, TTK’nın 5 Nisan 1994 kararları ile ilgili Zonguldak ayağa kalkıp da ‘Temsilciler Kurulu’ olarak nasıl Ankara’ya gittiysem, bu ocakların kapatılmamasıyla ilgili olarak hukuki, kanuni ne gerekiyorsa yaparız. Masaya yumruğumuzu vurmak gerekiyorsa, vururuz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ocakların kapatılmasına kimsenin gücü de yetmez. Bize görev verildiğinde bunu da herkes görecektir” şeklinde konuştu.

“YAPTIĞIMIZ HİZMETLER, ÇALIŞMALAR BUGÜN DOLAŞIRKEN ÖNÜMÜZE GELİYOR”

Zonguldak Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu ve Zonguldak’a hizmet etmek için elinden geleni yaptığını hatırlatan Çakan, “Seçildiğim dönemde Zonguldak’a vermiş olduğum hizmetler bugün önümüze geliyor. Ancak ben siyasi partilerin özellikle siyasi partilerden seçilmiş belediye başkanlarımız olmak üzere onların yapmış olduğu hizmetleri kötüleyerek veya adayları kötüleyerek bir yere varılacağına inanmıyorum. Zonguldak Belediye Başkanı arkadaşım bir şeyler yapmak istiyor. Zonguldak Milletvekilleri bir araya gelip de, ‘Belediye başkanı hangi partiden olursa olsun biz buna yardımcı olalım, hep birlikte hizmet edelim’ derse bir daha ki dönemde o belediye başkanını kendisine, siyasi partisine çekmiş olmaz mı? Biz böyle çalıştık. Şu anki Belediye Başkanımız elinden geleni yapıyor, ama bu işler biraz maddiyat ve özveri ister. Ben takdiri Zonguldaklı hemşehrilerime bırakıyorum. Biz o dönemde 1984-1989-1994-1995 döneminde gerçekten gecemizi gündüzümüze kattık, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Yapmış olduğum görevlerde yaptığımız hizmetlerle ilgili çalışmalar bugün dolaşırken önümüze geliyor. Vatandaşlar gerçekten büyük tevazu gösteriyor. Bunlar inşallah oy olarak bize dönecektir. MHP Zonguldak’tan mutlaka ve mutlaka çok güzel dereceler alacaktır. Bölgemizin çok büyük hizmete ihtiyacı var. Özellikle ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bunun için çalışmak gerekiyor biz onun için yollara düştük. Biz partimize ve liderimize inanıyor iyi netice alacağımızı umuyoruz” dedi.

“BİRLEŞİN, BÜTÜNLEŞİN VE BİZE GÜÇ VERİN”

Kozlu’da MHP Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katılan ve orada bir konuşma yapan MHP Milletvekili Adayı Zeki Çakan, “Kozlu halkımız bizi bağrına bastı. Esnafımızı ve halkımızı ziyaret ettik, kendileri bizi bağrına bastıklarını belirttiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Siyasetin bir ilmi vardır, ben siyasette verdiğim sözleri yerine getirirken siyasi partimi hiçbir zaman düşünmedim. Koltuğumu hiçbir zaman düşünmedim, koltuklara sarılmadım, ‘koltuklar bana sarılsın’ diye gece-gündüz demeden çalıştım. Ben Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı görevleri hariç devlette bütün görevlerde bulundum. Mühendislikten belediye başkanlığına, milletvekilliği, grup başkanvekilliği, komisyon başkanlığı ve bakanlık görevlerinde bulundum. Eğer doyum noktası ise, Allah’a bin şükür ben o doyum noktasına eriştim. Ancak aynaya baktığım zaman, ülkemizin ve Zonguldak’ımızın içinde bulunduğu durumu düşündüğüm zaman, çocuklarımıza ve torunlarımıza bir borcumuz olduğunu gördüm. Demokratik, laik, sosyal ve hukuk Türk Devleti’nin bir yerlere gittiğini, devletin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün bozulduğunu, göklerde dalgalanan ay-yıldızlı bayrağımızın rüzgarının kesilmesi için mücadele edildiğini, ‘Ne mutlu Türküm’ diyene kötü gözle bakılmaya başlandığını gördüm ve taşın altına elimi koydum. Bize güvenin ve bize inanın. Bu güne kadar bize güvenenleri mahcup etmedik sizi de mahcup etmeyeceğiz. Hangi partiden olursanız olun birleşin ve bütünleşin. Bize güç verin, bizde bu gücümüzü size hizmet için kullanalım. Şunu net olarak belirtmek iterim ki Milliyetçi Hareket Partisi iktidara gidiyor. En kötü ihtimal ile koalisyon hükümeti olacağız ve size her türlü hizmet edeceğiz. Olmaz, ama muhalefet olursak da aynı şekilde hizmet etmeye çalışırım, gücümün yetmediği yerde de sizi peşime takar sorunlarınızı ve sinin gücünüzü Ankara’ya kadar taşırım” açıklamasında bulundu.

“GÖRMEK İSTEDİĞİM FEYZİ GÖRMEDEN ÖLÜRSEM, MEZAR TAŞIMA ‘VATAN MAHSUN, BEN MAHSUN’ YAZILSIN”

Seçim İrtibat bürosu’nun açılışına katılan ve seçim bürosunun kurdelesini kesen MHP Kurucu Başkanı Alparslan Türkeş’in yakın arkadaşı, MHP Kurucu İl Başkanlarından Celal Yetimoğlu, “Ben 50 yıldır bu davaya hizmet eden birsiyim. Bizim bu davamızın 2 ayağı vardır. Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti… Bu ayaklar üzerine yola çıktık ve Allah’a çok şükür davamız büyüdü ve 4 bir yana yayıldı. Bugün burada bu kalabalığı görünce daha da mutlu oldum. Eğer milletimde görmek istediğim feyzi görmeden ölürsem, mezar taşıma, ‘Vatan mahsun, ben mahsun’ yazılsın. Büromuzun halkımıza hayırlar ve hizmetler getirmesini temenni ediyorum. Meclise 1 değil, 2 değil 5 arkadaşımızın da gitmesini Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi