Zonguldak´a uçuşların başlayacağı müjdesinin gurbetçiler tarafından heyecanla karşılandığını belirten Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, emeği geçen herkese teşekkür etti.



Avrupa´da yaşayan Zonguldaklılar, yıllardır umutla bekledikleri Saltukova Havaalanı´na sonunda uçabilecekler. Zonguldak Sivil Havacalık A.Ş (ZONHAV ) uçuşları gerçekleştirecek Germania Hava Yolları ve uçuşları planlayan ÖGER TUR arasında anlaşma imlazandı.


Almaya´dan ilk uçuş, 22 Temmuz Çarşamba günü Düsseldorf Havaalanı´ndan gerçekleştirilecek. Şirketin Almanya ortaklarından ve aynı zamanda Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, yıllardır Almanya´daki gurbetçiler olarak havaalanının uluslararası uçuşları açılmasını beklediklerini ve artık bu hayallerinin gerçekleştiğini belirtti.


Erol Yukarıbaş, Almanya Zonguldaklılar Derneği olarak, bu projeye destek verdiklerini, zaman zaman eleştirilmelerine rağmen yılmadan çalıştıklarını ifade ederek. Bu havaalanı, Zonguldak ilinin madene bağımlılığından kurtulmasını sağlayacak ve Filyos Vadisi Projesi´ne de çok büyük etken olacağını vurguladı.


Yukarıbaş sözlerine şöyle devam etti: ´´Bundan yaklaşık beş yıl önce başlanmışdı bu projeye. 2004 yılında TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın ve Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen´in Dortmund´daki toplantısı ile bu çalışma başladı. Artık son noktaya gelindi. Havaalanımız açıldı. Ve edindiğimiz bilgiye göre, Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Germania Hava Yolları ve Öger Tur yetkilileri anlaşarak 22 Temmuz&[#]8217;dan itibaren Düsseldorf Havaalanı´ndan, Zonguldak´a uçuşlar başlayacağı müjdesini bizlere verdiler. Öger Tur, bunu internet sitesinden bildirdi. 22 Temmuz&[#]8217;da kalkacak uçağın biletlerinin acentalardan satışa açtırdı. Burada bir beklenti vardı. Buraya yolcu uçar mı şeklindeydi. Almanya´dan Zonguldak iline bir uçağın uçması bizim için bir hayaldi. Ben dernek başkanı olarak, burada emeği geçen herkesi kutluyorum ´´ dedi.


Başkan Yukarıbaş, Zonguldak Havaalanı´nın uluslararası uçuşlara açılmasının il ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, tüm hemşehrilerinden havaalanına sahip çıkmalarını istedi.


Yapımına 1991 tarihinde başlanan ve 1999´da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından açılışı yapılan Zonguldak Havaalanı´nın, 2002 yılında "trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı" gerekçesiyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi´nce (DHMİ) kapısına kilit vurulmuştu. Bu arada, ÖGER TUR, Zonguldak Havaalanı´nı uçuş listesine dahil ederek, uçak biletlerinin satışına başladı.

Editör: Pusula Gazetesi