Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, basınla kahvaltıda buluştu.
CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı basınla kahvaltı toplantısının ardından Başkan Akdemir, sunum eşliğinde çalışmalarını anlattı.
Lavuar alanı, dere islahı başta olmak üzere bir çok konuda çarpıcı iddialarda bulunan Başkan Akdemir, gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler hakkında da bilgiler verdi.

Zonguldak Belediyesi olarak birçok çalışma yaptıklarını ve birçok çalışmalarının da devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Akdemir, “Kimse zannetmesin ki, Zonguldak Belediyesi çalışmıyor. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Başkan Akdemir, slayt gösterisi ile Zonguldak Belediyesi’nin mahallelerde ve şehir merkezinde yaptığı çalışmaları tek tek gösterdi. Akdemir, Zonguldak’ın Belediye Başkanı olduğunun altını çizerek, “Benim A partim veya B partim olmaz, ben Zonguldak halkının Belediye Başkanıyım. Eğer siyasi partilerimizin milletvekilleri parti ayrımı veya siyasi ayrım yaparlarsa, orasını ben bilemem” dedi.

Slayt gösterisi eşliğinde çalışmalarını tek tek anlatan Akdemir, şunları söyledi:

“ESKİ ÇÖP DÖKÜM ALANINI YAŞAM STANDARTLARINA ULAŞACAK”

“Bizim görevi devraldığımız günden bu yana yaptıklarımız var. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz ‘yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır’ diyoruz. Başkanlık başka bir şey, Zonguldaklı olmak başka bir şeydir. Bizim 3 yıl önce çizdiğimiz projemiz vardı, eski çöp alanımız ve TTK’nın ocaktan çıkan malzemeleri döktüğü yer. Bu proje bizim için, yani Zonguldak halkı için çok önemlidir. Çöplük alanı hazinenin üzerinde gözüküyor ve hazine de sahipleniyor, ama bu alana hafriyat ve çöp dökülmüş. Bu alanı biz doldurduk ve bu alana da sahip çıkmak istiyoruz. Bu alanı değerlendirmek istiyoruz. Buraya insanlarımızın denizi seyredebileceği, çay içebileceği, gezip temiz hava alabileceği bir alan yapmak istiyoruz. Sayın Valimize projeyi sunduk, kendisi de olumlu gördü, bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Arıtma tesisinin olduğu yere güzel ve görsel bir proje yapmak istiyoruz. Burası için her şeyimiz hazır, sadece Sayın Valimiz Ali Kaban’a sunumu kaldı. Oraya antik bir yapı şeklinde bir görüntü kazandıracağız. Aynı şekilde vatandaşlarımız aynı şeklide orada denize girebilecekler ve güzel bir yaşam standardına ulaşabilecekler.”

“TÜRKİYE’DE İLK 8 İL ARASINDA YER ALIYORUZ”

“Biz çöpten elektrik enerjisi üretme fikrini benimsedik. Teknoloji ilerliyor ve biz bu teknoloji ile bu yola çıktık. İhalemizi yaptık, motorlar geldi ve yerleştirilmesi yapılıyor. Mayıs ayının sonuna kadar hayata geçecek. Buradan ZONÇEB ve Belediyeler Birliği pay alacak. Bu da 25 belediyemizin büyük bir yükünün kalkması anlamına geldiği gibi gelir elde edeceğiz. Bu konuda Türkiye’de ilk 8 il arasında yer alıyoruz. Bizim tıbbi atık konusunda hiçbir sıkıntımız da yok, gelen tıbbi atıklarımız tesisimizde yok ediliyor, eritiliyor.”

“DERE ISLAHI BİZE NASİP OLDU”

“Dere ıslahımız bizim olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman bu konuyla ilgili yazışmalarımız ve görüşmelerimiz oldu. Bunu her zaman kamuoyu ile paylaşamadık. ‘Durdurulmasın’ diye böyle bir çalışma yaptık. DSİ Müdürümüzle görüştük. 4 tane Bölge Müdürümüzle görüştük, 4 müdür değişti ve ancak şu anda bir sonuç alabildik. Derenin nasıl olması gerektiği konusunda çalışmalarımız var ve devam ediyor. Güzel bir görüntüsü olan dere olacak. Bizim deremiz taşkın dere konumunda olduğu için bizim normal bir çalışma ile bu projeyi geçiştirmemiz mümkün olmaz. Derenin ne zaman taşacağını veya taşmayacağını bilemeyiz. DSİ incelemelerine göre, derenin ıslahı için yapılan incelemeler 500 yıl öncesine kadar gidilerek yapılıyor. Çevre düzenlemesini 69 Ambarları’nın oraya kadar yapacağız, eğer bunu başarabilirsek çok güzel bir çalışma olacak. Bu bize nasip olacak. DSİ bize çevre düzenlemesi için bir yatırım veremiyor, ama biz bu düzenlemeyi de kendi imkanlarımızla yapacağız. Sel felaketini önleme konusunda çalışmaları var ve projede bir değişiklik yapılacak. Bugün (dün) itibari ile Kokaksu mevkiinde makineler dereye indi. Proje tam bizim istediğimiz gibi olacak, çevre düzenlemesini de biz yapacağız, güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum.”

“7 HAZİRAN’DAN SONRA LAVUAR ALANI ÖNÜNDEKİ ENGELİ ÇÖZECEĞİZ”

“Bizim kanayan yaramız olan lavuar alanı… Esas mesele, burada siyasi ayak olmasıdır. Yer TTK’nın tabii ki, ilgili kurum bunu bedava veremez. Bazen ‘ben veriyorum, alın’ diyor, ama bunu bedava mı veriyor? Maliyeti de yüksek. Biz siyasi ayağı kullanarak hazineye devredilmesini, oradan da belediyeye devredilmesini istiyoruz. Bir engel var, 7 Haziran seçimlerinden sonra bu engeli de çözeceğiz. Yeni milletvekillerimizle ve onların heyecanı ile bu sorunu çözüp, lavuar alanını da Zonguldak halkının hizmetine sunacağız. Burada nereye elimizi atsak, hazine ve orman çıkıyor. Yani nereye elimizi atsak, bir yerden sonra tıkanıyor. Mavi Bayrak Projesi onaylandı. Bu ne demektir? Bir şehrin sosyal, kültürel ve turizm açısında gelişmesi demektir.”

“ZONGULDAK’I SAYILI TURİZM İLLERİNDEN BİRİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Kapuz projesi hayata geçtiği zaman Zonguldak, Amasra’dan daha güzel bir alan olacak. Mavi bayrak alınması da kolay bir çalışma değil. Temizlik çok önemli tutuluyor. Biz en güzel şekilde elimizden geleni yapacağız ve Zonguldak’ı Türkiye’nin sayılı turizm illerinden biri yapmak için çalışacağız. Projemiz, dosyalarımız hazır. Milli Emlak, yani Vali Bey ile Orman Bölge Müdürlüğü izin verdiği takdirde projemiz başlama noktasına gelecektir. Bu aşamalar geçildikten sonra çalışmalar başlayabilir.”

“İKTİDAR, MUHALEFET OLDUĞUMUZ İÇİN BİZE SICAK BAKMIYOR”

“Biz iktidar partisinin her zaman yardımını bekliyoruz. Biz muhalefet olduğumuz için bize pek sıcak bakılmıyor. Bir imza aşaması olacak, orada onlardan da destek isteyeceğiz. Biz Valiliğimiz, TTK Genel MNüdürlüğümüz ve diğer kurumlar ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız.”

“HİZMET ETMEK SUÇ İSE, BİZ BU SUÇU ÖLENE KADAR İŞLEYECEĞİZ”

“Fener’deki çirkin görüntüyü kaldırmak ve onun yerine güzel bir çalışma yaparak halkımıza bir alan kazandırmaya çalıştık. Ancak bizim suç işlediğimiz söylendi, bizim yaptığımız sadece çevre düzenlemesi idi. Eğer bizim yaptığımız suç ise, halkımıza hizmet etmek suç ise ben bu suçu ölene kadar işleyeceğiz.”

“GİYSİ PAZARINDAKİ ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ KALDIRACAĞIZ”

“Giysi Pazarı’nda çirkin bir görüntü var. Esnaflarımızın da desteğini alacağız ve oraya güzel bir alışveriş alanı kuracağız. Esnafımızı ikna edeceğiz ve yaşanabilir bir Zonguldak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“AVRUPA GİBİ TARİHE DOKULARI BOZMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

“Liman arkasında bulunan tünel var ve orasını ışıklandırarak bir yürüyüş yolu yapacağız. Bu yürüyüş yolu Zonguldak Valiliği’nin olduğu bölgeye kadar gelsin ve güzel bir yürüyüş olanı olsun istiyoruz. Bunun için çalışmalar başlatacağız. Tarihi dokuları bozmadan çalışmalar yapacağız. Avrupa’da nasıl tarihi dokular bozulmadan halka kazandırılabilyorsa, biz de aynı şekilde yapmak istiyoruz. İnşallah başaracağız.”

“SAHİL BANDIMIZ İÇİN YENİ PROJELERİMİZ VAR”

“Sahil bandımıza güzel bir proje düşünüyoruz. Esnaflarımızla görüştük, binalarda da değişiklikler yaparak şehre yeni bir görünüm kazandıracağız. Bu alana ahşap evler yaparak köylülerimizin, kırsal kesimde bulunan vatandaşlarımızın satabileceği ve tanıtabileceği ürünlerin yer alacağı bir alan oluşturacağız. Her ne suretle olursa olsun Deniz Köşkümüz duracak. Şu anda Milli Emlak bünyesinde bulunan Deniz Köşkü’müzü de en güzel şekilde yapılması için çalışacağız.”

“BENİM PARTİM OLMAZ, BEN ZONGULDAK’IN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

“Zonguldak’ın bu kirli yüzü ne olursa olsun değişmelidir. Bunu kendimiz için değil, halkımız ve yaşanabilir bir Zonguldak için istiyoruz. Biz şehrimizin giriş ve çıkışını güzelleştirmek istiyoruz. Biz projelerimizi yaparken bütün kurumların görüşlerini dikkate alıyoruz. Bununla ilgili düzenlemelerimizi meclise getiriyoruz ve ona göre karar alıyoruz. Lavuar Alanı Projesi hayata geçtiği zaman benim en büyük projelerimden birisi minibüsleri yer altına almak.

Seçim sonuçlarının ne olduğu ve hangi partinin kazandığı önemli değil. Benim için kim olursa olsun Zonguldak milletvekilidir. Çünkü kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun onu oraya halkımız seçti ve nerede olursa olsun Zonguldak’a hizmet etmesi için seçildiler. Benim A partim veya B partim olmaz, ben Zonguldak halkının Belediye Başkanıyım. Eğer siyasi partilerimizin milletvekilleri parti ayrımı veya siyasi ayrım yaparlarsa, orasını ben bilemem. Öyle bir durum oluşursa, bunu o zaman değerlendiririz.”

“20 MAYIS’TAN SONRA ASFALT BAŞLAYACAK”

“Asfalt konusunda biz gerekli bilinçte olan birisiyiz. Herkes erken kazıldığını belirtiyor, bizim erken kazmamızın sebebi EnerjiSA ve doğalgaz çalışmalarının bir an önce bir defada yapılması için uzun bir süreç yaşadık. Alt yapı çalışmalarımızla beraber tamamlandığı zaman hava sıcaklığı 25 dereceyi bulduğu zaman, önümüzdeki günlerde asfaltı kazınan yerlerde yani asfaltlamalarımız başlayacaktır. Ben EnerjiSA ve doğalgaz yetkililerine Mayıs’ın 20’sine kadar çalışmalarını bitirmeleri gerektiğini belirttik. O tarihten sonra kazma vuramayacaklarını da önemle duyurdum.”

“BÜTÇEMİZ YOK, PARAMIZ YOK, AMA ÖDEMELERİMİZİ RAHATLIKLA YAPIYORUZ”

“Anlattığımız projeleri biz hemen hayata geçirmek isteriz. Ancak bürokraside işler öyle olmuyor. Gerekli imzalar atılmış olsaydı, biz anlattığımız projelerin birçoğuna başlamış olurduk. Çok büyük bir bütçemiz yok, paramız yok, ama ödemelerimizi rahatlıkla yapabiliyoruz. Emekli olacak olan işçilerimiz var, onların ödemelerini de tam yaptığımız zaman inşallah daha rahat bir konuma kavuşacağız. Ben doğalgaz ile ilgili olarak 15 Mayıs’a kadar izin verdim. Her ev mutlaka doğalgaz dönüşümünü yapmalıdır. Yapmadıkları takdirde cezai yaptırımlar başlayacaktır. Yaşanabilir bir Zonguldak için doğalgaz şarttır.”

“2/B SORUNUNU HER ZAMAN BELEDİYENİN ÜSTÜNE ATMAYA ÇALIŞTILAR”

“Biz eleştirilere her zaman açığız, ancak bilmeden eleştiri yapılmasına karşıyız. Bir politikacı halkın gözüne baka baka yalan söylememelidir. Siyasetçi, bir siyasetçi gibi davranmalıdır. 2/B sorununu her zaman belediyenin üzerine atmaya çalıştılar. 2/B konusunda kararı ilgili Bakanlık verir. Bakanlık ise, hükümete bağlıdır. Burada bizim belediye olarak bir sorumluluğumuz yoktur. Emlak değerleri ile arsa bedelleri farklı konumdadır. Bu halkın gözünün içine baka baka yalan söylemekten başka bir şey değildir.”

“ALİ BEKTAŞ’IN HAYAL ETTİĞİNDEN DAHA FAZLA İŞLER YAPACAĞIM”

“Sayın Ali Bektaş’ı seven birisiyim, kendisi de beni seven birisidir. Ancak Atatürk devrimlerini hakaret edebilecek kadar değişmiş ise çok büyük yanlış yapıyor. Atatürk ülkemizin zor zamanlarında ortaya çıkmış ve ülkemiz için yapılması gerekenin en iyisini yaptı. Böyle söylemlerde bulunmamalıydı. Beni eleştiriyor, ama şunu bilmesini istiyorum; ben halkım ve meclis üyelerim ile birlikte ondan daha fazlasını yapacağım. Onun hayal ettiğinden daha fazla işler yapacağım. Ben halkımızın seçtiği bir Belediye Başkanıyım ve halkım adına adım atıyorum. Söz verdiğim bütün her şeyi yapıyorum. Söz verip de yapmadığım hiçbir şey kalmadı. Bir cumhuriyet dönemi çocuğunun böyle konuşmalarda ve söylemlerde bulunması ben, üzdü. Ali Bektaş, sen daha önce CHP’liydin, ne oldu da bir anda değiştin.”

“MÜHENDİS OLARAK BELEDİYE BAŞKANI OLDUNUZ DA NE OLDU?”

“Ben dünyaya tekrar gelseydim, tekrar öğretmen olurdum. ‘Öğretmenden belediye başkanı olmaz’ diyorlar. Ben oldum, ben mimarlıktan, mühendislikten anlamam, ama bu güne kadar siz anladınız da ne oldu, Zonguldak’a ne katkı verdiniz? Beni basın önünde eleştiren arkadaşlarım eğer yardımcı olmak istiyorsalar gelip bana söylesinler, gidip de basına konuşmasınlar. Bizler yaptıklarımızla anılmak istiyoruz. Ben bu güne kadar kimseye rant sağlamadım ve bu günden sonra da rant sağlamayacağım.”

“CAVİT ZÜLFİKAR İLE İLGİLİ KONUYU AİLE İÇİNDE ÇÖZERİZ”

“Cavit arkadaşımız farkında olmadan bir serzeniş gösterdi. Kendisi de istemiyordu, ama bu insanların yapısında vardır. Ani bir durum olduğu zaman bu tepki hemen yansır. Cavit arkadaşımızın CHP’liliğinden kimse şüphe etmesin. Bu sorun bizim aile içerisinde yaşadığımız bir sorundur ve bu problemi de çözeceğiz. Biz her zaman birbirimizi eleştireceğiz. Eğer eleştirmezsek, doğruyu bulamayız. Cavit Bey’i eskiden tanıyan birisi değilim, ama kendisine saygı duyan ve kendisini seven birisiyim. Verdiği karara saygı duydum. Kendisinin de bir görüşü vardır ve ona göre hareket etmiştir. Dediğim gibi bizim aile içerisinde yaşadığımız bir sorundur ve bu sorunu kendi içimizde çözeriz.”

Editör: Pusula Gazetesi