Zonguldak Merkeze bağlı Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerden beklentilerini Pusula ile paylaştı. Muhtar Girgin, mahallesinde TOKİ sorununun hala çözülmediğini, TOKİ ile TTK arasında gidip-geldiklerini ifade ederek, isyan etti.
TTK’nın zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmak istenmesini değerlendiren Muhtar Girgin, sert konuştu. Siyasi iradeye gönderme yapan Girgin, “TTK zarar ediyorsa, zarar edenlerin kellesini koparacaksınız, bu kadar basit” diye sert konuştu.

Girgin, 4 yıldır TOKİ’nin gelmesi için uğraştıklarını, bu yüzden herkesle aralarının kötü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“TTK İLE TOKİ ARASINDA GİDİP-GELİYORUZ”

“7 Haziran’da yapılacak seçimler öncelikle ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Zonguldak merkezi çok kötü, gelişimini tamamlayamamış, göç veren bir il olduğu herkes tarafından biliniyor. Zonguldak’ın sorunları çok büyük, tapu tahsis belgelerimizin tapuya dönüştürülmeden bu ilin kalkınmasının mümkünatı yok. Bir senelik çalışmamız sonucu bölge milletvekillerimizin desteğiyle bu sıkıntımız giderildi. Güç birliği yaptığımız sürece her şeyin çözülebileceğini herkes biliyor. Basın bunun üzerine çok düştü, basın bunun olması için çok direndi. Onlar olmasaydı bu işlerin hiç biri olmazdı. Olduğumuz yerde kalırdık. Şimdi Zonguldak’ta karayollarımız meselesi var, kömür ocaklarımızın sıkıntıları var, 23 bin göçmenimiz var. Orada yapacağımız işlerin bazıları, en önemlisi; tapu tahsise tapuların verilip, şehri de imara açıp inşaat sektörünü bu bölgeye getirebiliriz. Örneğin TOKİ’yi getirebiliriz. İnsanları mağdur etmeden getirebiliriz. Mahallemizde 4 yıldan beri TOKİ çalışmaları devam ediyor. Paramparça olduk, perişan olduk. Ne olacağını, ne yapacağımızı bilmiyoruz. TTK ile TOKİ arasında gidip geliyoruz. Herkesle kötü olduk, inşallah hayırlısı olur diye düşünüyorum. Bunun il bazına yaymak lazım. Esmer vatandaşların olduğu bölgelerde olabilir. Emin olun bu evler kabilelerde bile yok. Afrika’daki kabilelerde bile böyle ev yok. Bu hükümet 1,5 milyon Vanlıyı bir buçuk senede evlerine yerleştirdiler. Demek k, olabiliyormuş. 300-500 esmer vatandaşa iş vererek bu sıkıntıyı çözebilirler. Yeter ki birbirimizi yemeyelim, kötü olmayalım.

Zonguldak’ın en önemli sorunu TTK’nın zarar ettiği gerekçesiyle kapatılması konusunu değerlendiren Girgin, şöyle konuştu:

“BAHANE UYDURMUŞLAR, ‘TTK 500 MİLYON ZARAR EDİYOR’ DİYE”

“Kötü olduğumuz herkes tarafından biliniyor. Bir TTK söz konusu, TTK zarar ediyorsa, zarar edenlerin kellesini koparacaksın. Bu kadar basit, niye zarar ediyormuş, kopar kellesini. Bak orada gelecek adam nasıl çalışacak? TTK zarar ediyorsa, özel şirketteki adamın günahı ne? Zonguldak’a bunu vurmanın anlamı yok ki. Bahane uydurmuşlar, ‘TTK 500 milyon zarar ediyor’ diye her şey sizin elinizde, bakan sizin, milletvekilleri sizin. Genel Müdürü siz atıyorsunuz. Seni-beni kandırmana gerek yok. Ayda 700-800 TL’ye geçinen arkadaşlarımız var. Bu ne demek Allah aşkına, olacak şey mi? 200-300 TL bir yardım yapılsa, bunlar hep olacak şeyler. Zonguldak milletvekillerinin yapacağı işler bunlar. Özel şirketi canlandırabilirsiniz, bu kömür çıkacak. Bu kömürü yok sayamazsınız. Bunun yetenekli adamları var, sırf bunun yaratılmış adamlar var. Verin parasını adamlar çalışsınlar. Bize geliyorlar, bir kumanya paketi için yalvarıyorlar. Yazık, sen milletvekili olup 40-50 bin lira para alsan ne olur? Buradaki insanlar rezillik, hüsran içinde… Ben kendi adıma söylüyorum, görev için 24 saat hazırım.”

Editör: Pusula Gazetesi