Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın makam koltuğuna “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla temsilen oturan Hüseyin Girgin İlkokulu öğrencisi Melek Kocasoy, dondurma diyaloğunun hikayesini anlattı. Kocasoy, “Vali Beye şaka yaptık” dedi.
Hüseyin Girgin İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Melek Kocasoy’un dondurma sevgisi kamuoyunda geniş yer buldu.

KOCASOY: “ŞAKA OLSUN DİYE DONDURMA İSTEDİM”

Kocasoy, “Prova yapıyorduk, prova yaparken Müdür Beye ‘şaka olsun diye dondurma isteyelim’ dedim. Müdür Bey de kabul etti. Valinin koltuğuna oturdum. İsteklerimi söyledim. Arada da ‘şaka olsun’ diye dondurma istedim. Vali gülerek, ‘İlk defa böyle bir şey duydum. Vali koltuğuna oturan ilk kez dondurma istedi’ dedi. Dondurmayla beraber ders çalışmayı seviyorum.”
ÇÜMEN: “MELEK’LE TÜRKİYE’YE BİR MESAJ VERDİK”

Hüseyin Girgin İlkokulu Müdürü Servet Çümen ise, Roman bir öğrencinin Vali koltuğuna oturmasının kendileri için bir gurur olduğunu belirterek, “Vali koltuğuna oturması için Melek’i biz seçmedik. Melek kendi kendini seçti. Özgüveni çok yüksek bir öğrenci, sürekli gülen pozitif bir öğrenci… Çok neşeli, kendini ifade edebilen bir öğrencimiz olduğu için biz Melek’te karar kıldık. Valilikte kendini çok güzel ifade etti, konuştuğu metinler kendisine ait, dondurma istemek kendi fikriydi. O gün oraya misket götürüp Vali ile misket oynama hayali de vardı. İki seçenekten birini kendisi tercih etti. Biz de bu fikri beğendik, ben otursaydım heyecanlanırdım, belediye başkanını aradı ve onunla düzgün bir şekilde konuştu. Türkiye’de ilk defa bir Roman öğrenci Vali koltuğuna oturdu. Bu yaşta düzgün bir şeyler konuşabildiğini ispat ettik. Diğer roman öğrencilere de Melek gibi özgüvenini kazandırmak istiyoruz. Roman vatandaşlarımız biraz eğitime bakışlarında biraz problem var. Aslında biz yanlış değerlendiriyoruz, Melek’le Türkiye’ye bir mesaj verdik. Vali Beyimiz de büyük bir destek verdi. Melek hem romanları hem okulumuzu çok güzel bir şekilde temsil etti.”

KÜÇÜK VALİ, DONDURMA FİRMALARININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin de, mahallesinde ikamet eden 9,5 yaşındaki Melek Kocasoy’un Vali koltuğuna oturmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Başta Melek olmak üzere Kocasoy Ailesini tebrik eden Girgin, seslerinin Ankara’ya gittiğini ifade etti.

Melek Kocasoy’u haberlerde izleyen bir dondurma firması yetkilisinin kendisini aradığını belirten Girgin, firmanın okullarda dondurma dağıtmak istediklerini söyledi.

Girgin, Pusula’ya yaptığı özel açıklamada şunları söyledi:

“23 Nisan etkinlikleri kapsamında Hüseyin Girgin İlkokulu Öğrencimiz Melek Kocasoy, Vali Bey’in koltuğuna oturdu. Ben çok mutlu oldum, öncelikle ailesini tebrik ediyorum, sonrasında öğretmenlerini tebrik ediyorum. Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Vali Bey’in şöyle bir sözü var: ‘Benim sokağa atılacak kimsem yok, herkesi aynı şekilde değerlendiririm’. Bu sözüyle bir Roman açılımı gerçekleştirmiştir. Bir nesli kaybettik, yeni yetişen neslimiz okuyor. Yumurtalarını kırmışlar, Vali Bey’den rahat bir şekilde ‘Dondurma istiyorum’ demesi ilginç oldu. Vali Bey’in olaya gülerek tepki vermesi bizi ayrı sevindirmiştir. Haberleri izleyen bir dondurma firması yetkilisi bizi aradı. Demek sesimiz Ankara’ya güçlü bir şekilde gitti. Firmanın Genel Müdürü aradı, vali Bey’in gülüşünden ve çocuğun inatçılığından etkilenmişler. Burada ki okullara gelip dondurma dağıtmak istiyorlar. Melek kızımızın sayesinde bütün firmaları davet ediyoruz.”

Editör: Pusula Gazetesi