Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını görkemli bir programla tanıttı. Camlı Köşk’te gerçekleştirilen aday tanıtım programına; CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, milletvekili aday adayları, İlçe Başkanları, belediye başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çok sayıda partili katıldı.

Aday tanıtım programına çok sayıda partili katılırken, sunumu eski Merkez İlçe Başkanı Hüsnü Hazır yaptı. Ses düzeninin iyi kurgulanmaması nedeniyle salonda konuşmacılar sıkıntılı dakikalar yaşadı. Programda, önseçime katılıp aday olamayan aday adayları da hazır bulundu. Parti içinde eğilim yoklaması ile başlayan, adaylar belirlendikten sonra yükselen gerilimin sona erdiği adaylık tanıtım programında buzların eridiği gözlendi.

KOLTUK: “CHP OLARAK NE PROJENİZ VARSA ONU ANLATIN, AKP ‘Yİ AĞZINIZA ALMAYIN”

Açılış konuşması yapan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, katılım gösteren örgütlere teşekkür ederek, “Genel Başkanımız bize iktidara gelmenin yolunu gösterdi. 45 gün sonra CHP’nin bayrağını en yükseklere dikeceğiz. Hepimize çok düşüyor, hep beraber el ele verip dağ bayır dolaşıp çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Genel Başkanım projelerden bahsetti. ‘Siz yolunuza bakın, CHP olarak ne projeniz varsa onu anlatın. AKP’yi ağzınıza almayın, AKP’nin işi bitmiştir’ dedi. Hiç AKP’den bahsetmeyin. Hep beraber bir aile olarak ele ele vererek lütfen bayrağımızı en yükseklere taşıyalım” dedi.

KÖKTÜRK VEDA KONUŞMASI YAPTI

CHP’nin 5’inci Sıra Adayı ve mevcut Milletvekili Ali İhsan Köktürk, veda eder gibi bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Bizlere bu onuru yaşayan, sizlerle birlikte olmamızı sağlayan İl Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin bana tevcih ettiği görevi onurla yerin getirmeye çalıştım. TBMM’de inançla ve kararla sizler için mücadele ettim. Zonguldak’ın dizlerinin üzerine çöktürüldüğü bir dönem yaşandı. Bu dönem hem Zonguldak hem ülkemiz için milyonlarca insanımızın açlık ve yoksulluk girdabında yaşamına tutunmaya çalıştığı bir tablo yarattı. Böyle bir tabloda sizlerin parlamentoda ki temsilciniz oldum. Sizlerin gözü, kulağı, sesi olmaya çalıştım. Bütün bu görevleri bana bahşeden CHP’lilere teşekkür ediyorum. Bana bu onuru yaşattıkları için, bu onurla bana milletvekili dönemimi tamamlama olanağını sağladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

AKIN: “BİLDİRGEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE ANLATABİLİRSEK, 5 MİLLETVEKİLLİĞİNİ DE ALIRIZ”

4’üncü Sıra Adayı Harun Akın ise, sözlerine; ses düzeni bozuk olduğu için Camlı Köşk yetkililerine sitem ederek başladı. Akın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hepimizin hedefi 10 bin 500 üyemizi aday kabul ederek, 7 Haziran’da CHP’yi birinci parti yapmaktır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, çok güzel bir seçim bildirgesini bizlere okudu. Partimiz, hepimizi heyecanlandıran, en doğru, en iyi seçim bildirgesini bizlere sundu. Bu seçim kampanyasında eğer biz bu bildirgemizi en iyi şekilde anlatabilirsek 5 milletvekilliğini de alırız.”

3’üncü Sıra Adayı Deniz Yavuzyılmaz, genç bir aday olarak neden aday olduğunu anlattı. Yavuzyılmaz, konuşmasının sonunda kendisine çok destek verdiğini belirterek Songül Malkoç’a teşekkür etti. 2’nci Sıra Adayı Ünal Demirtaş ise, salondaki partilileri selamlayarak seçim bildirgesindeki Zonguldak’ı ilgilendiren maddeleri okudu.

TURPCU: “TTK’YA 3 BİN 200 İŞÇİ ALACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUM”

En son kürsüye gelen 1’inci Sıra Adayı Şerafettin Turpcu’nun heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Turpcu, konuşmasında, “Genel Başkanımız da 19 Nisan tarihinde tüm adayları ve il başkanlarını toplayarak seçim beyannamesini açıkladı. Sanki seçim beyannamesi Zonguldak için hazırlanmış. Öncelikle bu kredi kartları baş belası… 500 bine yakın insanımız bu konuda mağdur. Bunların 60-70 bini hapse girmiş veya sıra bekliyorlar. Bu kredi kartlarının yüzde 80’i affa giriyor. Banka zaten bunları aracı şirketlere satmış ve aradan çekilmiş. Bu hesap görüldüğünde binlerce insanımızın mağduriyeti ortadan kalkacaktır. Esnaflarla ilgili faizsiz kredi vereceğiz. Vergisini zamanında ödeyen arkadaşlarımıza sıfır faizli kredi vermeyi planlıyoruz. Ayrıca 150 bine yakın emeklimiz var. Emekliler kente ciddi bir katkı veriyorlar. Bunların maaşlarını ve asgari ücreti bin 500 liraya çıkartacağız. Dini bayramlarda emeklilerimize birer maaştan toplam 2 maaş ikramiye vereceğiz ve taşeron işçilerin tamamını kadrolaştıracağız. TTK 1980 yılından bu yana uygulanan ekonomik programlarla Zonguldak’ı gözden çıkartıldı. Dün TTK Genel Müdürü’nü ziyaret ettim. Tekrarlıyorum, TTK’ya 3 bin 200 işçi alacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi