Özeleşme ihalesinin ardından Bereket Enerji Üretim A.Ş. bünyesindeki Elsan A.Ş.&[#]8217;nin satın aldığı Çatalağzı Termik Santrali&[#]8217;nin (ÇATES) İşletme Müdürü Harun Sarı, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile rödevanslı sahaların üretim konusunda istikrarsız olduğunu belirterek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
TTK&[#]8217;nın kendisini mutlaka rehabilite etmesi gerektiğini ve bölgeye vefa borcu olduğundan dolayı ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Sarı, &[#]8220;2015 yılı sonunda TTK ile sözleşmemiz bitiyor. Kurum kendisini rehabilite etmezse, bu şartlarda devam edilemez. İthal kömürle açığımızı kapatmaya çalışıyoruz ve &[#]8216;İthal kömürle devam edebiliriz&[#]8217; diye düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
Sarı, konuşmasında şunları söyledi:
&[#]8220;TTK ile özel sektörün bize verdiği kömür yetmiyor. İthal kömür ile takviye yapıyoruz. Eren Enerji, bildiğim kadarıyla yerli kömür kullanmıyor. Bu kurumun kuruluş amacı belli&[#]8230; Bu bölgeye de bir vefa borcumuz var, ama 2015 yılı sonunda sözleşmemiz bitiyor. Kurumun kendisini mutlaka rehabilite etmesi gerekiyor. Etmezse, bu şartlarda devam edilemez. İthal kömürle açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Kurumu da kapatacaklarsa kapatsınlar, özelleşecekse özelleştirsinler. Bu şekilde sürüncemede kalmasın. Üreticinin veya tüketicinin faydasına ne olacaksa, biran önce olsun. Çalıştıracaklarsa da, çalışma şartlarını iyileştirsinler. Verimli hale getirsinler. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz de karar vermiş değiliz. İstikrar çok önemli&[#]8230; Bakıyorsunuz, bir gün öyle, bir gün böyle. TTK da, özel sektör de aynı. Dolayısıyla biz limanımızı büyütüyoruz. &[#]8216;İthal kömürle devam edebiliriz&[#]8217; diye düşünüyoruz. TTK&[#]8217;nın çok iyi modernize edilmesi lazım.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi