Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, seçim ziyaretlerini sürdürüyor. Milletvekili Adayı Çakan, dün akşam Trabzon İli Yardımlaşma Derneği, Kastamonu İli Yardımlaşma Derneği ile Erzincan İli Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek, destek istedi.

Çakan’a ziyaretlerinde; MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve partililer eşlik etti. Çakan ve heyetini, Trabzon İli Yardımlaşma Derneği’nde Başkan Ahmet Bayrak ve üyeler, Kastamonu İl Yardımlaşma Derneği’nde Başkanı Bahattin Şenol ve üyeler, Erzincan İli Yardımlaşma Derneği’nde de Başkan Turan Mercan ve üyeler karşıladı.

Çakan, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, geçmişte yaptığı hizmetleri ve gelecekte yapmayı düşündüğü projeleri paylaşarak, şunları söyledi:

“TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU ENERJİ SATABİLİR”

“Ben, ‘Çatalağzı Termik Santrali özelleşmesin’ dedim. ‘Milletvekilleri, Zonguldaklı vatandaşlar, işadamları bir araya gelsinler. İhtiyaç ne gidip söylesinler’ dedim. Eğer muhalefeti-iktidarı, birlik-beraberlik içinde olsaydı, bu santral Kardemir gibi 1 liraya TTK’ya verilseydi, kömür de 2,5 milyon ton çıkarılmak için 3-4 bin adam alınsaydı, kömür TTK’da çıktığı zaman hiç pazar aramadan verseydi santrala, santral da elektrik üretip satsaydı, bir yılda zararını kapattığı gibi 4-5 bin kişiye de iş çıkardı. TTK’nın mutlaka yan bir işyeri ile takviye olması lazım. Bu projeyi ilk defa burada açıklıyorum: Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda olmak üzere belirli bir katkıyla yeni bir enerji santrali kurup, kömürünü oraya verip TTK enerji satabilir. Erdemir kok kömürü yakıyor, tonlarca kok kömürü alıyor. Belki ileride devlet teşviğiyle yatırımcıya destek olsa, şuraya yeni bir kok kömürü fabrikası kurulsa, iş yeri ve iş kolunda mutlaka bir şeyler aranması gerekir. Ben siyasette hiç kimseyle kavga etmedim, hiçbir parti, hiçbir aday, hiç bir belediye başkanı arkadaşıma hiçbir şey demiyorum. Bu işleri geçmişteki hizmetlerimize bakarak en iyi yapabileceklerden biri olduğumu zannediyorum. Bize inanan, bize güvenen bize oy verecek. Tecrübelerimizi, tecrübelerimizi abi olarak takip ederek yerine getirelim düşüncesiyle aday olduk. Yaptıklarımız 99 ise, yapmadıklarımı yüzde 1 ise o da bizim kusurumuz oluversin. Biz hiçbir şeyden çekinmeyiz. Her şeyi yüzde 100 yaptık diye hiçbir zaman ortaya çıkmadık. Elimizden ne geliyorsa yaptık.”

Çakan, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ’ın bir köşesinde kendisiyle ilgili yazdıklarına yer vererek şöyle konuştu:

“BENİ BU ŞEHİR YETİŞTİRDİ”

“İçimde uhdeydi. Doğduğum, büyüdüğüm Zonguldak’ta Allah biliyor istiyordum. Hatta Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ, köşesinde, ‘Ben Zeki Çakan’ı tanıyorum, eğer Çakan milletvekili olmazsa, olup da hizmet etmezse gözü açık gider’ Diye yazmıştı. Geriye dönüp gidip köşesine bakın. Hakikaten de böyle, beni bu şehir yetiştirdi.”

Editör: Pusula Gazetesi