Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde 112 amatör bağlamacı bir araya gelerek Beşiktaş’ın 112’nci kuruluş yıldönümü için sosyal medyada yoğun ilgi gören “Demba Ba” şarkısına klip çekti.
Ereğli ilçesinde geçtiğimiz yıl Michael Jackson’un ölüm yıldönümünde “They don´t care about us” adlı şarkısına klip çeken Sazdan Adam Grubu, bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü için 100 bağlama, kemençe ve darbuka ile çektiği klibin ardından şimdi de Beşiktaş taraftarlarının sevgilisi haline gelen Demba Ba için klip çekti. Ereğli ilçesindeki Cehennemağzı Mağarası’nda bir araya gelen 112 amatör bağlamacı, Beşiktaş Kulübü’nün kuruluşunun 112’nci yılı için “Demba Ba” şarkısına klip yaptı. Küçük çocuklar, ev hanımları ve değişik meslek gruplarından amatör bağlamacılar sosyal medyada büyük beğeni toplayan “Demba Ba” şarkısını hem söyledi, hem de enstrümanları ile çaldı.
Ereğli ilçesinde yüzlerce kişiye bağlama kursu veren ve kurduğu “Sazdan Adam” grubu adıyla çektiği klipleri büyük beğeni toplayan Mehmet Ali Ürkmez, kendisinin de Beşiktaş taraftarı olması nedeniyle “Demba Ba” şarkısına klip hazırladıklarını söyledi. Ürkmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben de bir Beşiktaşlıyım. Daha önce de değişik klipler hazırlamıştık. Arkadaşlarım beni kırmadılar ve geldiler. Beşiktaş´ımızın 112’nci yılında 112 bağlama ile taraftarlarımıza destek olalım istedik. Onlar da bize destek oldular" dedi.
Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik ise, hazırlanan klibi çok beğendiğini ve bu klibin Demba Ba´ya doping olmasını diledi. Adik, konuşmasında şunları söyledi:

"Proje bize geldiğinde çok sevindik. Kendisi saz ekibi ile birlikte Ereğli´ye mal olmuş insanlar. Yaptıkları işlerle Ereğli´yi her platformda en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bu projemiz ilk. Bundan sonra da farklı projelerimiz var. İnşallah bunu alnımızın akıyla tamamlayıp, Beşiktaş´ımızın 112. yılını 112 bağlama ile kutlayıp, Demba Ba´nın da düşen performansını arttırmak için bir türlü yardımcı olabilirsek, motive etmiş ve sezonu da şampiyon olarak kapatabilirsek bizim için çok güzel bir anı olarak kalacak."

Editör: Pusula Gazetesi