GELSENKİRCHEN- Avrupa´da yaşayan Zonguldaklılar, yıllardır umutla bekledikleri havaalanına sonunda uçabilecekler. Zonguldak Sivil Havacalık A.Ş ( ZONHAV ) uçuşları gerçekleştirecek Germania Hava Yolları ve uçuşları planlayan ÖGER TUR arasında anlaşma imlazandı. Almaya´dan ilk uçuş, 22 Temmuz Çarşamba günü Düsseldorf Havaalanı´ndan gerçekleştirilecek. Şirketin Almanya ortaklarından Recep Kahya, havaalanının son durumu ile ilgili yapılan değerlendirme toplantısında, Zonguldaklılar artık memleketlerine gönül rahatlığı ile uçabileceklerini belirtti.


Bilet satışları başladı


Recep Kahya, 22 Temmuz Çarşamba günü Almanya´nın Düsseldorf Havaalanı´ndan 148 kişilik Boing 737 tipi uçakla ilk seferlerin başlayacağı müjdesini vererek, Zonguldaklıların havaalanına sahip çıkmalarını istedi.


Kahya, açıklamasında şu şekilde konuştu: ´´İlk seferler Salı ve Çarşamba günleri olarak belirlendi.İleriki zamanlarda, uçuşların durumuna göre uçak sayısı ve günlerde artırma olabilecek. Dönüşler Sabiha Gökçen Havaalanı ara inişli olacak. Uçak, orada yakıt ihmali yapıp tekrar rotasını takip edecek. Zonguldak Havaalanı´na uçuşlardaki ilet fiyatlarında her hangi bir fiyat arttırımı söz konusu değil, aksine İstanbul ve Ankara gibi Havaalanlarına göre daha ekonomik uçma imkanı olacak. Yolcularımızın 25 kilo normal ve 5 kiloda el bagajı olmak üzere toplam 30 kilo yük hakları olacak. Bugünden itibaren ÖGER TUR Bilet Acentalarından biletlerini temin edebilirler. Havaalanının Zonguldak Havaalanı´na uçuşu sırasında birde tören yapılacak. Almanya´dan ZONHAV, Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu, ÖGER TUR yetkilileri ve iki Türk Gazeteci ile birlikte bu uçakla Zonguldak Havaalanı´na inişi gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar havaalanının hakkında olumsuz haberler çıktı, ancak bu uçuş bu haberlerin bilgi eksikliğinden kaynaklığınıda gösterdi. Bizim hemşehrilerimizden isteğimiz, havaalanlarına sahip çıksınlar. Havalanının yurt dışı uçuşlara açılması, bölgeye ekonomik katkı da sağlayacaktır. Havaalanın uluslararası uçuşlara açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum´´ dedi.

Yapımına 1991 tarihinde başlanan ve 1999´da dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından açılışı yapılan Zonguldak Havaalanı´nın, 2002 yılında "trafik akışı olmadığı ve yolcu potansiyeli bulunmadığı" gerekçesiyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi´nce (DHMİ) kapısına kilit vurulmuştu.
Editör: Pusula Gazetesi