Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 2&[#]8217;nci Sıra Milletvekili Adayı Yavuz Erkmen ve 5&[#]8217;inci Sıra Milletvekili Adayı Meral Demirbaş, Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundular. Erkmen ve Demirbaş&[#]8217;a, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz ile partililer de eşlik etti.

İlk olarak, 1999 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) eski Genel Başkanı ve Türk-İş eski Genel Sekreteri rahmetli Şemsi Denizer&[#]8217;in Çaycuma&[#]8217;ya bağlı Serdaroğlu Köyü&[#]8217;ndeki mezarını ziyaret eden ve Fatiha okuyan Erkmen ve Demirbaş, köy sakinleri ile bir süre sohbet etti. Mezarlık ziyaretinde, Şemsi Denizer&[#]8217;in kardeşi, GMİS eski Genel Başkanı ve Zonguldak Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi Ramazan Denizer de yer aldı.

Büyük işçi yürüyüşüne önderlik eden Şemsi Denizer&[#]8217;i rahmetle andıklarını belirten Erkmen, &[#]8220;Denizer, madenci kardeşlerimizin gönlünde ayrı bir yer etmiştir. Onu unutmak mümkün değildir. Bu yüzden Çaycuma&[#]8217;daki köy gezilerimize, onun mezarının bulunduğu Serdaroğlu Köyü&[#]8217;nden başlamak istedim. TTK&[#]8217;nın yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek için buradayız. TTK&[#]8217;nın özelleşmemesini, yeni işçi alınarak, güçlü bir şekilde Zonguldak&[#]8217;ın tekrar maden kenti olmasını istiyorum. Madenciliğin yanında bölgede diğer sektörlerin gelişmesine de hiçbir itirazımız yoktur. Ama maden, Zonguldak&[#]8217;ın bir gerçeğidir. Görev yapan sendika başkanlarına teşekkür ediyorum. O bayrak hiç yere düşmeyecektir. Şemsi Denizer kardeşimle birlikte tüm maden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Barış ve kardeşlik içinde bir seçim dönemi geçirmeyi istiyorum&[#]8221; diye konuştu.

Köy Muhtarı Seyfi Sefer de, ziyaretlere köylerinden başladıkları için MHP&[#]8217;lilere teşekkür etti.

Yolda karşılaştığı içme suyu şebekesi tamiratı yapan Gökçetabaklar Köyü Muhtarı Şaban Köse ise, su konusunda Erkmen&[#]8217;den yardım istedi.

İktidar mensuplarına şahıs olarak bir şey demediğini, ama hizmet olarak herkese destek olunması gerektiğini söyleyen Erkmen, &[#]8220;Gelin MHP&[#]8217;de birlikte olalım. Zonguldak&[#]8217;ta birinci sıra yapalım. Kırsalda pek çok kişi AK Parti&[#]8217;yi tercih etti. Şimdi işsiz çok, köylerde genç kalmadı. Yine oy verirseniz, 5 yıl daha aynı şeyleri yaşarsınız. Kendimize güveniyoruz. Seçimden seçime değil, her zaman yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. Benim Zonguldak&[#]8217;tan tayinim çıktı, ama buradan hiç kopmadım. Şimdi &[#]8216;dur&[#]8217; demezseniz, aynı politikalar devam edecektir&[#]8221; şeklinde konuştu.

MHP&[#]8217;LİLER, ZONGULDAK HAVALİMANI&[#]8217;NI GEZDİ

Ardından Valiliği döneminde açılışında büyük emeği olan Zonguldak Havalimanı&[#]8217;nı da ziyaret eden Erkmen ve Demirbaş, havalimanı çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Havalimanının açılması için çok gayret sarf ettiğini ifade eden Erkmen, &[#]8220;Havalimanı, benim çocuğum gibi. Buraya gelince farklı duygular içinde oluyorum. Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir tablodan buralara geldik. Ormanlık alan haline gelen bölgeyi, inanan bir avuç hayırsever işadamımızla beraber birleşerek, Özel İdare ile birlikte şirket kurduk ve burayı ayağa kaldırdık. Her gün cihazların daha iyi çalışabilmesi için dağların tepesine çıkardık. Dağın tıraşlanması gerektiği söylenince, işadamlarımızdan iş makinesi kiraladık. Mazotunu karşıladık. Önemli olan başarmaktır. &[#]8216;Altında maden var, buraya uçak inmez&[#]8217; gibi söylemlerde bulunuyorlardı. Hiç birine kulak asmadık ve havalimanı açıldı. Almanya&[#]8217;daki kardeşlerimiz bizi çok destekledi. Sadece Almanya uçuşlarını yeterli görmüyoruz. THY&[#]8217;nin buraya yerelde uçuş yapmasını istiyoruz. Bu konuda yapılacak her girişime destek veriyorum. Konuyu sıcak tuttukları için Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ne teşekkür ediyorum. İnşallah görev bize nasip olur da, burayı daha aktif hale getiririz. Kendi çocuğum gibi gördüğüm havaalanının sağlıklı büyümesini istiyorum. Milletvekili olduğum takdirde buranın en aktif hale gelmesi için çalışacağım. Filyos bölgesinin yatırımcıya açılabilmesi için altyapı anlamında havalimanı olmazsa olmazdır. Karşıdan ve Türkiye Cumhuriyetlerinden gelecek malların burada depolanıp Avrupa&[#]8217;ya gönderilmesini savunuyoruz. Görev yapan personele teşekkür ediyor, kazasız belasız uçuşlar diliyorum&[#]8221; diye konuştu.

MHP 5&[#]8217;inci Sıra Milletvekili Adayı Meral Demirbaş ise, atıl durumda mera olarak kullanılan bir alanı hizmete açtıkları için Erkmen&[#]8217;e teşekkür ederek, &[#]8220;İnanıyorum ki, yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bölgeyi göç veren değil, kendi çocuklarımızın çalıştığı bir memleket olarak görmek istiyoruz. Bizimle yürü Çaycuma, bizimle yürü Zonguldak&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi