Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Zonguldak İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, “Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum Projesi” kapsamında, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Yaşar Şekerci, İsmail Ören ve İsmet Karagöz ile birlikte Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan’ı makamında ziyaret etti.

Uysal, ziyarette yaptığı konuşmada, “Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Temsilciliği olarak yılsonu etkinlikleri kapsamında 17 Mayıs 2015 günü Çaydeğirmeni Mesire Alanı’nda üyelerimize yönelik piknik planlıyoruz. Piknik organizasyonumuzda başta kendim olmak üzere üyelerimizle beraber kan vermek istiyoruz. Bilinçli eğitimciler olarak kan vermenin öneminin farkındayız ve düzenli kan bağışçılarının yanında daha önce hiç kan vermemiş üyelerimizi de kan vermeye teşvik ediyoruz. Düzenleyeceğimiz pikniğe şimdiden Kızılay Kan Merkezi Yönetimi ve müsait olan arkadaşları davet ediyoruz Sağlıklı toplum için önce bireylerin sağlıklı olması gerektiğinin farkındayız. Hayatı olumsuz etkileyen ne kadar bağımlılık yapıcı madde varsa hepsiyle mücadele etmek gerektiğini düşünüyor, eylemlerimizi bu amaç doğrultusunda planlıyoruz. Bununla birlikte insanı zihin ve bedensel olarak özgür kılan bütün güzel şeyleri destekliyor, sağlıklı olanın, faydalı olanın yanında olmaya devam ediyor, bizimle aynı çizgide hareket eden kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak için gerekli teşebbüslerde bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz. Toplumda bağımlılık algısı sadece bitkisel ve kimyasal maddelerle sınırlı vaziyette… Oysa alkol, sigara ve uyuşturucunun yanında televizyon, bilgisayar, cep telefonu, tablet pc de toplum olarak bağımlı olduğumuz maddeler arasında ilk sıraları almış durumda. Bu konuda toplumsal farkındalık oluşturma adına Sendika Genel Merkezimizle birlikte Zonguldak Aktif Eğitim-Sen olarak da bir mücadele sürecine girdik. Okullarda öğrencilerimize ve velilerimize konuyla ilgili seminerler planlıyor, Kızılay Kan Merkezi gibi konuya duyarlı kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ise, “Belirttiğiniz tarihte piknik alanına Kan Alma Aracı göndereceğiz ve nasip olursa Kızılay Kan Merkezi Yönetimi olarak bizler de o gün orada olmak isteriz. Sivil toplum örgütlerinin kan verme konusundaki duyarlılıkları bizleri memnun ediyor. İnsanların düzenli kan vermesi çok önemlidir, fakat daha önemli olan ise bugüne kadar hiç kan vermemiş olanların kan vermeye ikna edilmeleri ve gönüllü kan bağışçısı olmalarıdır. Yediden yetmişe herkes teknolojik aletlerin bağımlısı olmuş durumda. Bunu kendi çoluk çocuğumuzda da görüyoruz. Konuyla ilgili toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Devlet kurumları olarak bizlerle siz sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşüyor. Sorumluluğumuz büyük. Sağlıklı toplum için göstermiş olduğunuz duyarlılık çok önemli. Sizlere elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaret, karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi