Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, Ankara Genel Merkez’de seçim startının verilmesiyle çalışmalara başladıklarını söyledi. Milletvekili Adayı Özbakır, asıl seçim çalışmalarına il yönetim ile birlikte başlayacaklarını belirtti. Sadece hizmet için aday olduğunu ifade eden Özbakır, vatandaşların istediği zaman kendisini arayabileceğini söyledi.

Özbakır, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ASIL STARTI İL YÖNETİMİMİZLE YAPACAĞIZ”

“Aday tanıtımı Ankara’da yapıldı, döndük. Seçim çalışmalarına yavaş yavaş başladık. Elvanpazarcık’ta ziyaretlerimiz oldu. Ancak asıl startı İl yönetimimizle yapacağız. İl yönetimimiz şu an hazırlık yapıyor. Hafta başında organizasyonu yapacaklar, ne zaman nereye gideceklerini belirleyecekler. Şu anda çalışmıyormuş gibi görünebiliriz, ama çalışıyoruz. Zonguldak’a hizmet için yola çıktık, ,inşallah bu konuda başarılı olacağız. Kimse ‘Başsavcı kibirlidir’ demesin, herkes beni istediği zaman arayabilir. Yeter ki, benim fırsatım olsun.”

“ÜRETİM DÜŞÜK, ÜRETİMİ BİR ŞEKİLDE ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

TTK Karadon ve Gelik bölgelerinde üretimin durdurulmasıyla ilgili değerlendirme yapan Özbakır, “Müfettişler bir denetim yaptı, eksiklikler gördü. Sanırım bir bölümümde üretim durduruldu. ‘Eksiklikler giderilince yeniden üretime başlanır’ diye düşünüyorum. İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili bir kanun imzaladı. Bu konularla ilgili yeni bir düzenleme var. Bundan sonra daha iyi olacak. TTK’nın özelleştirilmesi şu anda söz konusu değil, en azından mevcudu muhafaza edip üretimi artırma yoluna gitmemiz gerekiyor. Bu konuyla ilgili sendikayı ziyaret edip görüş alışverişinde bulunacağız. Ülkemizin geleceği açısından önemli olan madenleri kullanılabilir şekilde muhafaza etmemiz gerekiyor. Üretim düşük, üretimi bir şekilde artırmamız gerekiyor” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi