Zonguldak Esnaf ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Pazar günü yapılacak kongrede aday olan Aydın Arcı’nın kooperatife icra geldiği yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Başkan Şehri, eski Başkanlardan Hüseyin Özdemir’in kira ve tüm gelirlere temlik koydurmadan önce parasını yatırdıklarını, fakat yazının ellerine geç ulaştığını belirterek, “Taksitle ödeyecektik ama kabul etmeyip icraya verdikten sonra hemen parasını yatırdık. Bütün kiralarımıza temlik koydurmuş ama o geldiği zaman biz bu parayı ödemiştik” dedi.

Başkan Şehri, konuşmasında şunları söyledi: “Biz Hüseyin Özdemir ile birlikte yönetimdeydik ve o zaman Ocak ayında, ‘kapalı kooperatiflerde maaş verilmez’ diye söylemişti. Bizde Hüseyin’in lafına istinaden oturum paralarını almadık. ‘Başkandır, doğruyu bilir ve doğru söyler’ dedik. Sonradan ne olduysa bizden oturum paralarını talep etti. Biz de bunu mahkemeye itiraz ettik ve mahkeme devam etti. Sonuçlanınca, taksitle ödeyelim dedik. O da tuttu bizi icraya verdi. Biz de bu parayı yatıralım dedik. Kiralarımıza karşılık tedbir koymuş. Tedbir sonradan geldi ve biz tedbir gelmeden Hüseyin Özdemir’in parasını yatırdık. Ödedikten sonra bize yazı geldi. Bütün kiralarımıza temlik koydurmuş ama o geldiği zaman biz bu parayı ödemiştik.”

Editör: Pusula Gazetesi