Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde öğrencilerin olası bir depreme karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen tatbikatta senaryo gereği, alarmın çalmasıyla birlikte öğrenciler binayı boşalttı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, 3 katlı okulun ikinci katında mahsur kalan bir öğrenciyi sedye ile pencereden halat yardımıyla aşağıya indirdi. Daha sonra bir AFAD Görevlisi okulun yanında bulunan bir yere saklanarak üzerine battaniye örttü. AFAD’ın asker gibi eğitilen arama ve iz sürme köpeği Afet saklanmış olan görevliyi buldu. Tatbikatın son bölümünde Afet isimli iz sürme köpeği, öğrencilere küçük bir gösteri de yaptı. Komutlarla AFAD görevlisinin üzerinden atlayıp, topla oynayan Afet’i öğrenciler ilgiyle izledi.
Yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı tatbikatta bilgi veren Karaelmas Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmeni de olan görsel sanatlar öğretmeni Serdar Güneş, “Bundan üç hafta önce yaptığımız tatbikatta okulumuz müdür başyardımcısı Adnan Karakurluk´un izlemesinin ardından öğrencilere katkı verilmesi açısından bizleri davet etti. Biz de kendilerine destek için burada bulunduk. Edindiğimiz tecrübeleri burada aktarmaya çalıştık. 1999 yılında asıl depremi yaşadık. Deprem olmayacak diye bir şey yok her an depreme hazır olmak için bu tip tatbikatların önemini bugün vurgulamaya çalıştık. Burada ilk defa meslektaşlarımızdan bunu canlı görenler oldu. Bu tip tatbikatların çok önemli olduğunu ispatlamış olduk” şeklinde konuştu.
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Recep Ali Kanberoğlu ise yaptığı açıklamada, "1 -7 Mart Sivil Savunma günü dolayısıyla havanın yağmurlu olmasından dolayı ileri bir tarihe ertelemiştik. Bugün havanın güzel olması dolayısıyla AFAD ekipleri ve özel bir hastanenin katılımıyla böyle bir program düzenledik. İnşallah bunun gerçeğini ülkemizde ve ilimizde görmeyiz. Çok faydalı bir program oldu. Bir önceki tatbikatta okulumuz 1 dakika 55 saniyede boşaltmıştı bugün 1 dakika 33 saniyede tahliye edildi. AFAD Ekipleri tarafından en üst kattan kurtarma gerçekleştirildi. Burada AFAD ekibine ve Level Hastanesi´ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi