Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, bugün Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında GMİS Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya; GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve Şube yönetimi, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve Şube yönetimi, Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir ve Şube yönetimi, Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Şube yönetimi, Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve Şube yönetimi, MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç ve Şube yönetimi, Merkez Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu ve Şube yönetimi katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun “1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü”nü Zonguldak’ta kutlama kararı aldığını belirterek, “Üst örgütümüz, Türk-İş’in Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs, Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Zonguldak’ta, ‘Emeğin Başkenti’nde kutlama kararı aldı. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası adına yaptığımız bu öneriyi kabul eden Türk-İş Başkanlar Kurulu’na bir kez daha buradan teşekkür ediyoruz. Emeğin Başkenti, tarihi bir gün daha yaşayacak. Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız” dedi.

Demirci şöyle konuştu:

“GMİS OLARAK SÜRECİ BÜYÜK BİR DİKKATLE İZLİYORUZ”

“Sendikamızın 10’ncu Olağan Genel Kurul sürecinde oluşan Şube Yöneticilerimiz ve Genel Merkez Yöneticilerimizle, ilk Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu bugün yapıyoruz. Genel Kurulumuzdan sonra en üst organımız olan Başkanlar Kurulumuzda görev alan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah bize hayırlı işler yapmak nasip etsin. Bize güvenen ve bizi buralara layık gören tüm madenci kardeşlerimize, sizin aracılığınızla, arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Zonguldak ve Türkiye açısından hareketli bir döneme girdik. Zonguldak’ın sorunları var. Türkiye’nin önemli sorunları var. Bu genel seçim sürecinde hepsi tartışılacak ve halkımız önemli kararlar verecek. Biz de madenciler olarak, Genel Maden-İş Sendikası olarak bu süreci büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Çünkü bizim de önemli sorunlarımız var ve bizde çözümü kolaylaştıracak siyasi kadroları aramaya devam ediyoruz.

Bugün burada Başkanlar Kurulumuzda, izleyeceğimiz politikaları tartışacağız. TTK’nın, MTA’nın, özel sektör işyerlerimizin sorunlarını masaya yatıracak ve kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Genel Kurul sürecinde bütünleşen madenciler olarak; Zonguldak halkı, Bartın’ı ve Karabük’üyle kucaklaşacak, sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Önceliğimiz, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alınması ve üretimin artırılmasıdır. Biz, Türkiye’nin daha fazla borçlanmasını ve kömür ithalatına para ödemesini istemiyoruz.

İşsizimizin iş bulmasını istiyoruz. TTK’da, MTA’da ve özel sektörde devam eden Toplu Sözleşme görüşmelerinin masa başında bitirilmesini istiyoruz. Biz, tüm sorunlarımızı birlik, beraberlik ruhuyla çözebileceğimize inanıyoruz.

“1 MAYIS’TA ZONGULDAK TARİHİ BİR GÜN DAHA YAŞAYACAK”

“Birlik, beraberlikle ve dayanışma kültürümüzü, Zonguldak ve bölge insanının bu konudaki hassasiyetini,

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda bir kez daha göstereceğiz. Üst örgütümüz Türk-İş’in Başkanlar Kurulu, ‘1 Mayıs, Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Zonguldak’ta, ‘Emeğin Başkenti’nde kutlama kararı aldı. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası adına yaptığımız bu öneriyi kabul eden Türk-İş Başkanlar Kurulu’na bir kez daha buradan teşekkür ediyoruz. Emeğin Başkenti, tarihi bir gün daha yaşayacak. Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Zonguldak’ta tüm emek örgütlerimizle birlikte çalışmalara başladık. Başkanlar Kurulumuzun aldığı kararları siz basın mensuplarına ulaştıracağız. Ben gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyor, hepinize tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

Toplantının ardından açıklanan Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi’nde şu görüşlere yer verildi:

“Başkanlar Kurulu olarak öncelikle bize güvenen ve bu görevleri bize veren tüm madenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Başkanlar Kurulu olarak, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü, Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun teklifini kabul ederek, Zonguldak’ta Emeğin Başkenti’nde kutlama kararı alan Türk-İş Yönetim Kurulu’na ve Başkanlar Kurulu’na teşekkür ediyoruz. Başkanlar Kurulumuz, başta maden işçisi arkadaşlarımız ve Zonguldak halkı olmak üzere, Bartın ve Karabük halkımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı’na en geniş katılımını sağlamak üzere görev paylaşımı yapmış ve çalışmalara başlamıştır. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı, önceki yıllarda olduğu gibi Zonguldak Emek Bileşenleri ile birlikte, Emeğin Başkenti’ne yakışır bir coşkuyla kutlayacak ve sesimizi tüm dünyaya duyuracağız. Başkanlar Kurulumuz, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu’nun (MTA) işçi açıklarının acilen giderilmesi için çalışmalarını kesintisiz sürdürecek ve 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sürecinde tüm siyasi partilerin temsilcilerinin ve milletvekili adaylarının bu konudaki söylemlerini yakından takibe alacaktır. Başkanlar Kurulumuz, halen devam eden TTK, MTA ve özel sektördeki HATTAT ve DENFA işyerlerindeki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin masa başında bitirilmesi için samimiyetle çalışmaya, aksi durumda her türlü demokratik hakkını kullanmaya hazır olunmasına karar vermiştir. Başkanlar Kurulumuz, başta Zonguldak bölgemiz olmak üzere tüm madenci kardeşlerimizin heyecanla beklediği, ‘Yeraltında çalışan madencilerin çalışma sürelerini’ belirleyen ve 2 gün tatil uygulamasını başlatacak olan Yasa’nın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanmasını beklemektedir. Başkanlar Kurulumuz, TTK, MTA ve özel sektör işyerlerimizdeki sorunları, örgütlenme çalışmalarını tartışmış ve çalışma programını belirlemiştir. Başkanlar Kurulumuz, tüm üyelerimizin mevcut kazanımlarını koruma ve geliştirme, işimize ve işyerimize sahip çıkma, ülke genelinde madencilik sektöründe örgütlenme ve toplumsal sorunlarımıza çözüm önerilerini sunma doğrultusunda çalışmalarına kesintisiz devam edecektir.”
Editör: Pusula Gazetesi