Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bartın´da duble yol açılış töreninin yanı sıra Kurucaşile ilçesinde düzenlenen 7. Ahşap Tekne Yat ve Kültür Festivali´ne katılmak üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi´ne ait uçakla Çaycuma&[#]8217;ya bağlı Saltukova Beldesi&[#]8217;ndeki Zonguldak Havaalanı´na geldi.


Bakan Yıldırım havaalanının, gerek yurt içi gerekse yurt dışı uçuşlara hazırlanması için Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü ile Zonguldak İl Özel İdaresi arasında devir protokolünün imzalandığını söyledi.


Zonguldak Valiliği´nin, uçakların havaalanına inişlerine engel olan arazide tıraşlama çalışmalarını uzun süredir devam ettirdiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:


´´Şu anda da bu işlemler tamamlanma noktasına gelmiştir. Bu işlemden sonra ilk uçuşumuzu yaptık diyebiliriz. Tabii arkadaşlarımız, teknik elemanlar bir kez daha buradaki iniş-kalkışla ilgili seyir emniyetine yönelik kontroller yapacak. Zonguldak Havaalanı´na ilk uçuş zannediyorum bu ayın 21´i ya da 22´sinde yapılan bağlantıyla Almanya´dan gerçekleşecek. Havaalanının açık, buraya uçuşların gerçekleştiriliyor olması bölgenin ekonomisi ve turizmine önemli katkı sağlayacak. Dileğimiz havaalanının mevsimlik olarak değil, yıl boyunca yurt içinde de devam edecek şekilde çalışılmasıdır. Bu yönde Valiliğimizin çalışmalarına gereken desteği vereceğiz. Bunları yaparken de hiçbir zaman gözden uzak tutmayacağımız birinci derecede önemli konu, uçuş emniyetidir. Uçuş emniyeti her şeyin önünde gelir. Uçuş emniyetini zaafa uğratacak hiçbir işlemi ne yolcularımız, ne de biz yapmak isteriz.´´

Editör: Pusula Gazetesi