Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ve beraberindeki Polis Teşkilatı ekipleri, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti. Polis haftası etkinlikleri kapsamında Emniyet teşkilatı Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk takdim etti. Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı muharrem Akdemir, Zonguldak İl genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, TSK komutanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve davetliler katıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Moğollar yaptı. Yapılan konuşmanın ardından Polis Haftası nedeniyle okullarda düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu. Yapılan konuşmanın ardından Polis Haftası nedeniyle okullarda düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra polis teşkilatı tarafından geçiş töreni düzenlendi. Düzenlenen geçiş töreninin ardından Valilik arkasında bulunan sahilde Deniz Polisi tarafından hazırlanan kurtarma operasyonu izlendi. Soğuk denizde gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı izleyicileri heyecanlandırdı.

MOĞOLLAR: “POLİS TEŞKİLATIMIZ HALKIMIZIN HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÖZVERİ İLE ÇALIŞMAKTADIR”

Valilik önünde düzenlenen törende konuşma yapan 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Moğollar, “Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci yılını kutlamaktayız. Emniyet teşkilatı 1845 yılından günümüze kadar, yaklaşık 2 asırdır, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve güvenliği ile birlikte can, mal ve namus emniyetini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini gözetmek için, zaman gözetmeksizin can siper hane bir şekilde büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu kutsal görevi yerine getirirken kendisini sürekli eğitmekte ve yenilemektedir. Teşkilatımız eğitim seviyesi sürekli yükselen teknik personeli ve kullandığı çağdaş teknoloji ilke ülkemizde ve dünyada saygın bir yer edinmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Vatandaşlarımız ile birlikte vatandaş odaklı bir hizmet ve emniyet anlayışını benimseyen Zonguldak halkının Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak hizmetine en iyi şekilde devam edecektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Türk Polis Teşkilatı2nın 170’inci yılını kutlarken, vatan ve görev uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden emniyet mensuplarımızı rahmetle anıyoruz. Gazi ve emeklilerimizi de aynı şekilde minnetle anıyoruz. Bütün polis kardeşlerimizin ve ailelerinin polis gününü kutluyorum” açıklamasında bulundu.

AK: “BUGÜN İÇİN AYRI BİR HEYECAN İÇERİSİNDEYİZ”

Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, “Bugün teşkilatımız ve halkımız için güzel bir hafta, ayrı bir mutluluk içerisindeyiz. Emniyet mensubu bütün arkadaşlarımızın bu güzel günü kutlu olsun diyorum. Bugün için ayrı bir heyecan içerisindeyiz, ayrı bir heyecan yaşıyoruz” dedi.

Polis Haftası Etkinlikleri kapsamında ortaokullar arasından düzenlenen Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Hüseyin Ergi, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ödüllerini verdi. Emniyet Müdürlüğü’nün Deniz Polisi tarafından düzenlenen kurtarma tatbikatı ilgi ve heyecan ile izlendi. Düzenlenen tatbikatta denizde boğulmak üzere olan kişi, Deniz Polisi ekipleri ve dalgıçlar tarafından kurtarıldı. Dalgıçlar kurtarma sonrasında denizde Türk bayrağı açtı.

Editör: Pusula Gazetesi