CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal´ın oğlu, MHP Ankara Milletvekili adayı Erkan Haberal´ın da aralarında bulunduğu 9 kişiye yönelik cinayet soruşturmasında, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4´ü tutuklandı.

5 KİŞİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 2009 yılında işlenen bir cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli, Emniyet´teki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Kartal´daki Anadolu Adalet Sarayı´na getirildi. Anadolu Örgütlü Suçlar, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı´na ifade veren 8 kişiden 3´ü serbest kalırken, 5 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

"KASTEN ÖLDÜRMEK" SUÇUNDAN 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği´ne çıkan 5 şüpheliden 4´ü, "Kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

ERKAN HABERAL SERBEST BIRAKILMIŞTI

2009 yılında işlenen bir cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün Erkan Haberal´ın "şüpheli" sıfatıyla Emniyet´te ifadesi alınmış, ifadesinin ardından ise savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Haberal´ın soruşturmada "şüpheli" olmasının nedeninin ise bir "ihbar mektubu" olduğu belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi