ZONGULDAK´ta büfe işleten Atakan K., gece yasak olması nedeniyle içki satmadığı için kendisine tepki gösteren 3 kişiye tabancasını çıkarıp ateş etti. Karnına isabet eden kurşunla yaralandığının farkında olmayan 30 yaşındaki Ertaş Demirdöğer ve 2 kayınbiraderi otomobille kaçarken duvara çarptı. Demirdöğer, hastaneye kaldırılırken öldü.

Olay, dün gece Asma Mahallesi Avni Cinal Caddesi´nde meydana geldi. Ertaş Demirdöğer, kayınbiraderleri 33 yaşındaki Hüsnü Ç. ve 29 yaşındaki Emrah Ç. ile birlikte büfeye giderek içki istedi. İşyeri sahibi Atakan K. ile çalışan Ferhat N., iddiaya göre saat 22.00´den sonra alkol satışının yasak olduğunu belirterek içki veremeyeceklerini söyledi. Buna tepki gösteren 3 kişi ile işyeri sahibi Atakan K. arasında tartışma çıktı. Atakan K., taşıdığı ruhsatsız tabancasını çıkararak rastgele 2 el ateş etti.

Demirdöğer ile Hüsnü ve Emrah Ç. kardeşler, geldikleri 67 VK 563 plakalı otomobile binerek kaçtı. Otomobil, Üzülmez Caddesi´nde sürücüsünün kontrolünden çıkarak duvara çarptı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen polis, aracın arkasında oturan ve yaralanan Ertaş Demirdöğer için ambulans istedi. Demirdöğer, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Kaza sırasında boynu kırılan Ertaş Demirdöğer´in karın bölgesinde ise kurşun izine rastlandı. Atakan K.´nın rastgele ateş etmesi sırasında kurşunlardan birisinin isabet ettiği düşünülen Ertaş Demirdöğer´in ölüm nedeni otopsi raporunda belirlenecek. Evli ve 1 çocuk babası Demirdöğer´in cenazesi, hastane morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Morg önünde cenazeyi teslim alırken gözyaşlarına boğulan yakınları, olayın aydınlatılmasını istedi.

Olayla ilgili büfe sahibi Atakan K. ve çalışanı Ferhat N. ile kazadan yara almadan kurtulan Hüsnü ve Emrah Ç. kardeşler gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Zonguldak´ta, içki satmadığı için tartıştığı Ertaş Demirdöğer´i tabanca ile ateş ederek vurduğu iddia edilen büfe sahibi Atakan K., çalışanı Ferhat N. ile Demirdöğer´in yanında bulunan kayınbiraderleri Hüsnü Ç. ve Emrah Ç., polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Atakan K. ve Ferhat N., polisin geniş güvenlik önlemleri altında arka kapıdan adliyeye sokuldu. Hüsnü Ç. ve Emrah Ç. ise ön kapıdan içeriye alındı.
BÜFE SAHİBİ TUTUKLANDI

Büfe sahibi Atakan K. Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Büfede çalışan Ferhat N. ve ölen Ertaş Demirdöğer’in kayınbiraderleri Hüsnü Ç. ve Emrah Ç. ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Ölen Ertaş Demirdöğer´in cenazesi ise Ereğli İlçesi´nde toprağa verildi. Akpınar Mahallesi Camisi´nde öğlen kılınan cenaze namazında Demirdöğer´in yakınları katıldı. Eşi ikinci çocuklarına hamile olan Ertaş Demirdöğer´in cenazesi, cenaze namazından sonra yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Editör: Pusula Gazetesi