CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal´ın oğlu, MHP MYK Üyesi, Ankara 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Erkan Bülent Haberal, gözaltına alınma ve serbest bırakılma süreciyle ilgili soruşturmayı yürüten savcıyı suçladı.

Erkan Bülent sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“2000 yılında şikayetçi olup tutuklattığım ve halen cezaevinde olan bir hainin iftiraları sonucu 5 yıl önce başlatılmış bir soruşturma için sabahın 6´sında ikametgahıma gelen Ankara Organize Şube Amirinin nezaketine, memurlarının devletçiliğine ve vatanseverliğine bizzat şahit oldum. Daha önceki uygulamaları ve davranışları yaşayan bir birey olarak Türk Polisi işte bu diyerek sonsuz bir gurur duydum.

Ayrıca bana İstanbul´a kadar refakat eden genç memur ve komiser kardeşimin pırıl pırıl insanlığına, vatan aşkına gıpta ettim.

İstanbul´da beni karşılayan memur arkadaşlarımın mütevaziliği ve dostane tavırlarına, İstanbul Organize Şube Büro Amirinin ilgisine ve samimiyetine, ifade alma işlemini sıkılmadan ve bana sabrederek yapan komiser arkadaşın hoşgörüsüne, benim devrik cümlelerimi büyük bir özveriyle yazıya döken memur arkadaşıma, Tonya´lı hemşehrime ne kadar teşekkür etsem azdır.

Sağolun, varolun...

Bugün, İstanbul Organize Şube´de ifademe başvurulma işlemi aleyhime doğrudan yapılmış bir kumpastır.

Yıllarca polis kumpasına uğramış ve şikayetçi olmuş biri olarak ifade ediyorum ki bugün yaşanan polis kumpası değil, savcı kumpasıdır.

6 senedir devam eden bir soruşturmanın, milletvekili aday belirleme gününde mevcutlu olarak uygulanması bilinçli bir keyfiyettir.

HSYK ve bakanlık nezdinde yasal haklarımı kullanarak şikayette bulunacağım.”

Editör: Pusula Gazetesi