Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Adaylığı sıralamasında, Zonguldak’tan 2’inci sıra Milletvekili adayı gösterilen sürpriz aday Faruk Çaturoğlu, adaylığını değerlendirdi. Bütün Adayların Zonguldak’a hayırlı olmasını dileyen Çaturoğlu, “Adaylığım sürpriz olarak görülüyor ancak ben adaylığımı sürpriz olarak görmüyorum. Bütün temayüllerden olumlu sonuçlar aldık. Zonguldak’a hizmet etmeye talip olmak istedik, buda bize nasip oldu. Elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışacağız. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız” dedi.

“BÜTÜN ZONGULDAK’IN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM”

Milletvekilliğinin bir nasip işi olduğunu ve bu görevin de kendisine nasip olduğunu dile getiren Faruk Çaturoğlu, “İnancımız gereği elimizden geleni yaparız daha sonra da tevekkül ederiz. Bu bize nasip oldu. 2007 yılından da aday adayı olmuştum ama olmamıştı. Genel merkezimiz bu süreçte teşkilatların sesine de kulak verdi. Biz hem teşkilat temayülüne hem de sivil toplum kuruluşları temayülünde iyi sonuçlar almıştık. Bunlar sonuçlara yansıdı ve 2’inci sıradan aday olarak gösterildik. Bu süreçte Zonguldak için elimizden gelen ne olursa yapacağız. İnşallah bütün Zonguldak’ın milletvekili olacağım. Adaylığım sürpriz olarak görülüyor ancak ben adaylığımı sürpriz olarak görmüyorum. Bütün temayüllerden olumlu sonuçlar aldık. Gerisi genel merkezimizin takdirine kalmıştı, onlar da bizi bu göreve uygun gördüler. Bu güne kadar kimseyle şahsi meselemizin olmaması da bunda etken oldu diyebilirim. Teşkilat mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Zonguldak’a hizmet etmeye talip olmak istedik, buda bize nasip oldu. Elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışacağız. En kısa süre içerisinde de bu temsil görevine başlayarak Zonguldak’ın tamamını kucaklayacağız” açıklamasında bulundu.

“ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Sürpriz bir aday olmadığını ve Zonguldak’ta bir çok kesimin kendisini iyi tanıdığını ifade eden AK Parti Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, “Zonguldak’ın bütün kurumları, sivil toplum kuruluşları ve halkımızın çoğu bu kardeşinizi tanır. Temsil noktasında hiç kimsenin bir şüphesi olmasın, bütün Zonguldak’ı temsil edeceğimin garantisini verebilirim. Zonguldak’ı zaten böldüler, Karabük ve Bartın bölünmeler sonucunda ayrıldı. Bu saatten sonra orası burası diyerek Zonguldak’ı parçalamaya, bölmeye gerek yok. Biz Zonguldak’ın bütününü kapsayacak, kucaklayacak bir aday olacağız. Bütün halkımızla kucaklaşacağız, gerekirse ev ev, köy köy dolaşacağız ve halkımızın güvenini kazanacağız. Zonguldak’ta aday olmak için çaba sarf ettik, genel merkezimiz de bizi bu göreve layık gördü. Bundan dolayı da bizi uygun gören herkese teşekkür ediyorum. Kimsenin kafasında bir soru işareti kalmasın, Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi