12. Uluslararası Kilimli Kültür Sanat Spor ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlara TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata, Tugay ve Garnizon Komutanı Süleyman Yüksel, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektiş, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun Galatasaraylı eski Futbolcu Ergün Penbe ve vatandaşlar katıldı.
Kortej yürüyüşü, festival meşalesinin yakılması ve Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk konulmasının ardından Cumhuriyet meydanında mehter takımı konser verdi. Yerli ve yabancı halk oyunları gurupları gösteriler sundu. Yapılan halk oyunları gösterilerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Daha sonra konuşma yapan Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, &[#]8220;Bu sene 12. düzenlediğimiz Kilimli Kültür Sanat Spor ve Kabotaj Bayramımızın hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki yapılacak olan Kabotaj Bayramımızın en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu seneki Kabotaj Bayramımızın başlangıcını TBMM Başkanımız Köksal Toptan ile beraber gerçekleştirdik. Kilimli her şeyin en güzelini hak ediyor. Bundan sonra sizlerle en güzel festivalleri gerçekleştireceğiz. Bizler sizlerle gönül köprüsü kurduk. Festival boyunca hepinize iyi eğlenceler diliyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir TBMM Başkanı Köksal Toptan&[#]8217;a ve Vali Erdal Ata&[#]8217;ya plaket verdi. TBMM Başkanı Toptan&[#]8217;a adının yazılı olduğu 67 numaralı forma hediye edildi.
Festivalin 2. gününde sahne alan sanatçı Volkan Konak tarafından halk konseri verildi. Konser binlerce kişi tarafından coşkuyla izlendi. Konserin sonunda Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir tarafından sanatçı Volkan Konak&[#]8217;a plaket ve hediyeler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi