"İl Başkanlığı yapan insan Başbakanın temsilcisidir. Milletvekilleriyle koordineli, uyumlu bir şekilde çalışması lazım. O nedenle Başbakanımız milletvekillerimizin görüş ve düşüncelerini alacak ve öyle karar verecektir."


"Vekillerimizin duruşunu, nerede olduklarını kamuoyu biliyor. Tabanın düşüncelerini alarak ´bende varım´ dedim. İşte bu gelişmelere bakarak genel merkezimin, milletvekillerimizin karar vermesini istiyorum."



Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Köksal Toptan, Teşkilat Başkanı Haluk İpek ve İlçe Başkanları ile birlikte yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi.


Teşkilat Başkanının tek tek herkesin görüşünü aldığını ve bir rapor hazırlayarak Başbakan´a sunacağını belirten Başkan Uçar, İl Kongresi&[#]8217;nde karar verme konusunda milletvekillerinin de önemli rol oynadığını söyledi.


Bütün İlçe Başkanlarının Başbakan´ın vereceği karara saygı göstereceğini ve kim aday gösterilirse onun arkasında durma sözü verdiğini ifade eden Uçar, konuşmasında şunları söyledi:


"İlçe Başkanlarımız, teşkilat Başkanlarımız ve Meclis Başkanımızla birlikte bir toplantımız vardı. Teşkilat Başkanımız Belediye Başkanlarımızın ve ilçe başkanlarımızın görüşlerini aldı. Bu görüş doğrultusunda bir rapor hazırlayacağını ve Sayın Başbakanımıza sunacağını bizlere söylediler.


Ardından Polat Bey tek liste altında uzlaşabilir miyiz diye bizi bir araya getirdi. Polat Bey tarafından ´Teşkilat Başkanımızın vereceği rapora göre Sayın Başbakanımızın vereceği karara saygı gösterecek misiniz?´ diye soru soruldu.


Bütün ilçe başkanlarımız ´elbette ki Başbakanımızın vereceği karar hepimizin saygı duyacağını´ belirttiler. Sayın Başbakanımız adayı teke indirirse herkes o aday arkasında duracağına söz verdi. Onun dışındakiler teferruattı. Sen ol ya da sen olma gibi ifadeler toplantının sadece turşusu salatası idi."


Teşkilatın yüzde %70´i ´Hamdi Bey´le devam edelim´ dedi


İlçe Başkanının Teşkilat Başkanına belirttikleri görüşler hakkında da bilgiler veren Başkan Uçar; "Bütün ilçe başkanlarımız ve taban işin başında neyse bugünde aynı yerdeler. Arkadaşlarımızın hepsi bugünkü ortamda teşkilatlarımızın ahenginin bozulmaması adına 4 tane ilçe başkanımız net konuştu. Bir tane ilçe başkanımız ortaya konuştu.


Bir belediye başkanımız yine iki isim arasında olmasını üçüncü ismin olamaması konusunda görüş bildirdi. Ereğli´deki arkadaşımız Celil Bey´le taraf olduğunu beyan etti. Buda demektir ki teşkilatın yüzde 70´e yakını Hamdi Bey´le devam edelim dediler. Bu neticenin ben teşkilatlarımız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum."


´Asıl kararı milletvekillerimiz verecek´


´İlla ben olayım anlayışı içerisinde bunu yürütmüyoruz´ diyen Başkan Hamdi Uçar; "Biz burada teşkilatımız kimin çatısı altında derlenip toparlanabilir, taban kime daha çok sempati duyuyor ona bakıyoruz. Çünkü biz tabanı temsil eden insanlarız, tabanla yüz yüze olan ve iç içe olan insanlarız. Onların sesine kulak vermemiz gerekiyor.


Umut ediyorum Milletvekillerimizde, Genel Merkezimiz de bu doğrultuda bir karar verecektir. Başbakanımız ´ikinizde aday olamazsınız´ diye bir şey sunabilir mi bilemiyorum.


Başbakanımız her şeyi söyleyebilir. Açıkçası asıl bunların kararını verecek olan milletvekillerimizdir. Çünkü burada teşkilatçılığı yapan, İl Başkanlığı yapan insan Başbakanın temsilcisidir ama Milletvekilleriyle koordineli, uyumlu bir şekilde çalışması lazım. Milletvekillerinizin vereceği karar önemlidir. O nedenle Başbakanımız Milletvekillerimizin görüş ve düşüncelerini alacak ve öyle karar verecektir."


´Tabanın sesine kulak verilmeli´


Kongreden sonra her şeyin derlenip toparlanacağını ifade eden Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:


"Vekillerimizin duruşunu, nerede olduklarını kamuoyu biliyor. Tabandan gelen sese de genel merkezimizin yada milletvekillerimizin kulak vermesi gerekiyor. Bende daha önce yapmış olduğum il, ilçe kongrelerini dikkate alarak genel merkezimizi sıkıntıya sokmadan tabanda sorumlu olan insanlarımızın düşüncelerini alarak ´bende varım´ dedim. Yoksa kendi kafama göre ´bende adayım´ diye bir ifade kullanmadım.


İşte bu gelişmelere bakarak genel merkezimin, milletvekillerimizin karar vermesini istiyorum. Eğer ´biz sizi istemiyoruz´ derlerse bende gelir tabanıma ´bizi istemediler arkadaşlar´ derim ve geçerli bir mazeretim olur. Yoksa ´ben bu işi beceremiyorum, yapmıyorum´ anlayışıyla bireysel olarak böyle bir karar verme yetkisine sahip değilim. Gerçek olan şudur; Genel merkezimiz, Başbakanımız ne karar veriyorsa herkes ona saygı göstermek zorundadır. Kongreden sonrada her şey derlenip, toparlanacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi