Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak köprü girişindeki elektrik direğine çarptı. Hurdaya dönen otomobilde sürücü ile birlikte 4 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Gülüç köprüsü girişinde meydana geldi. İddiaya göre arkadaşlarını gezdirmeye çıkartan Ömer Harbi (19) 67 AD 560 plakalı otomobilin direksiyon hâkimiyetini Gülüç köprüsü yakınlarına geldiğinde kaybetti. Yoldan çıkan otomobil hızla elektrik direğine çarparken, araçta yangın çıktı. Araçtaki yangın itfaiyenin olay yerine yakın noktada bulunması ve hızla müdahale etmesi sonucu büyümeden kontrol altına alındı. Araçta sıkışan sürücü Ömer Harbi ile arkadaşları Sercan Oruç (26), Burak Ertürk (17) ve Çetin Yalçın (17) çevredeki vatandaşların müdahalesi ile dışarı çıkartıldı.
Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri yaralılara ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra ambulanslarla Çetin Yalçın’ı özel hastaneye diğer üç yaralıyı ise Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralılardan sürücü Ömer Harbi’nin durumu ciddiyetini korurken, diğerlerinin ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Otomobilin çarpması sonucu elektrik telinin kopması nedeniyle olay yerine elektrik kurumu yetkilileri geldi. Önce elektriği kesen elektrik kurumu yetkilileri daha sonra direkte ki kopan teli tamir etti.
Kaza sonrası yaralılara yardım eden ve yakındaki bir iş yerinde çalışan Zafer Ertuğrul, "Biz içerideydik, arkadaşlarımızla nakliye konusunu görüşüyorduk. Bir kütleme oldu. Çıktık baktık. İkisi dışarıda ikisi içeride. Birisi sıkışmıştı. Müdahale ettik, önlemimizi aldık. Ekipler geldi. Gönderdik, şu anda gereken yapılıyor" dedi.
Hurdaya dönen otomobil çekici ile olay yerinden kaldırılırken, kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapalı kalan yol yeniden açıldı.
Polis kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi