Zengin’in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan söyleşiye Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Üniversitenin akademik ve idari yöneticileri, protokol üyeleri, akademisyenler, idari çalışanlar, öğrenciler, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Özlem Zengin söyleşinin başlangıcında yaptığı konuşmada, eğitim ve siyasi kariyer yaşamından örnekler verdi. Kadın sorunsalı temelinde kişisel yaklaşımlarını da paylaşan Zengin, Medeni Kanunun kadınlara verdiği haklar hakkında bilgi verdi. Kadınların seçme ve seçilme hakkına uzanan ve kadının demokratik hakları elde edebilme süreçlerini anlatan Zengin konuşmasında kadına karşı şiddetin nedenlerine ve bu konuda yine kadınlara düşen görevlere de yer verdi. Konuşmasını kadınların tüm sorunlarına hukuk yoluyla çözümler aramalarını öneren Zengin, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Söyleşinin ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak tarafından Av. Özlem Zengin’e çiçek ve teşekkür plâketi taktim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi