7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerine geri sayım devam ederken, CHP’de de aday listeleri belirleniyor. CHP ülke genelinde 45 bölgede adaylarını önseçim ile belirledi. Zonguldak’ta ise aday adaylığa başvuranlar arasında 7 Mart tarihinde 2’nci sıra kontenjan adaylığı dışında eğilim yoklaması yapılmıştı.

Kontenjana başvuruda bulunan aday adayları arasına bir de şehir planlamacısı genç bir kadın aday eklendi. Kandilli’de doğup büyüyen Kamuran Ayyıldız, Genel Merkeze gidip dosyasını teslim ettikten sonra Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’dan “alındı belgesini” teslim aldı.

Ayyıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP’nin iktidara gelmesi için her türlü görevi üstlenip çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Ayyıldız CHP Genel Merkezi’ne Kandillililer Derneği Başkanı Korhan Us ile birlikte gitti. Korhan Us, “Hayrettin abimiz ile Neriman ablamızın kızının milletvekili aday adaylığa başvurusunu yaparken ‘Abi gel yanımda ol dedi’ ben de bu daveti seve seve kabul ettim. İşlemlerini yaparken de yanında olmanın gururunu yaşadım. Biz Kandillililer olarak, talep geldiği takdirde her konuda üyelerimiz ve dostlarımızın yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Kamuran bizim kendi kızımız. Aday olduğu takdirde de bölgemizde yaşayan tüm Kandillilerin parti ayrımı yapmadan Kamuran Ayyıldız’a tam destek vereceklerini de umut ediyorum” sözleriyle konuştu.

KAMURAN AYYILDIZ KİMDİR?

Ereğli´nin Kandilli beldesinde 1973 yılında dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu’nda, Liseyi de Ereğli Lisesi’nde tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi’ni bitirdi ve Şehir ve Bölge Planlamacısı. İlçede kendi kurduğu firmasında Şehir Planlama alanında çalışıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi. Ayrıca Şehir Plancıları Odası Zonguldak Temsilci Yardımcısı.

Ereğli’nin Çiğdemli Köyü’nden (eski adı Alakese) babası Hayrettin Ayyıldız, annesi Balı Mahallesi’nden Neriman Ayyıldız TTK Armutçuk Müessesesi’nde memur olarak çalışıp emekli oldu. Bir ağabeyi ve bir de ablası var. Kendisi de bir kız annesi.
Kamuran Ayyıldız daha önce DYP´den Ereğli Belediye Başkanlığına aday olmuş, seçimi kaybetmişti.
Önseçimden birinci çıkan CHP Zonrguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, 2´nci sıra adayının Ereğli´den genç ve kadın olması gerektiğini söylemişti.
Editör: Pusula Gazetesi