TARAFTAR STADYUM TASARIMI HAZIRLADI

Türkiye’nin bir çok kentine modern Stadyumlar yapılırken, Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Zonguldakspor’un maçlarını halen 1940 yılında yapılan Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda oynamasına Kırmızı-Lacivertli taraftarlar sosyal medyada hazırladıkları projeyle tepkilerini dile getirdi.

Zonguldakspor’un Sosyal Medyada tasarımları hazırlayan Sercan Aksu, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun bulunduğu alana modern Stadyum projesi yerleştirerek yetkilileri göreve davet etti.

Kapalı tribünlere çökme tehlikesi raporu verilmesi nedeniyle Zonguldaksporlu taraftarlar, 2014-2015 sezonunda maçları üstü açık betonarme tribünde yağmur ve kar altında maçları takip etmek zorunda kaldı. Önümüzdeki sezon Stadyumun yıkılıp yenisinin yapılacağı konusunda ise belirsiz sürüyor.

SOSYAL MEDYA’DAN TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Zonguldakspor’un Facebook Sayfası, bir türlü Zonguldak’a kazandırılamayan stadyum projesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı, “Neden 1940 model stadyum da oynuyoruz?

Temelleri 1940´lı yıllarda atılan Zonguldakspor Kulübü o yıllarda şehre yapılan stadyumda halen müsabakalarını oynamaktadır.

Şehrin tüm spor yükünü çeken Karaelmas Kemal Köksal Stadı o zamanlardan bu yana birkaç tadilat, tribün iyileştirilmesi, mavi tartan atletizm pisti ve stad ışıklandırması dışında herhangi bir değişime uğramadı.

TRT arşivlerinde bulunan 1985´li yılların Süper Lig maçları özet görüntülerindeki Kemal Köksal Stadı ile şimdiki hali arasında büyük bir fark göremiyoruz.

Normal seyirci kapasitesi 13.795 olan stadın 1.500 kişilik kapalı tribünün çökme tehlikesi olduğundan son 3 sezondur taraftara kapatılmıştır. 9.500 kişilik açık tribünde ise stadın üst kısmındaki duvarların yine çökme tehlikesi olduğundan kale arkası sol üst kısım, maraton eski skorboard tarafının sol kısmı ve maraton tribün en sağ tarafın bir kısmı tel örgü ile çevrilerek yine taraftara kapatılmış, kapasite iyice düşmüştür.

Ayrıca stadyumda sadece spor salonu kısmının olduğu kale arkasında tuvaletler mevcut olup diğer kale arkası ve maraton tribünün uzak kısmındaki taraftarların ne yapacağı da meçhuldür? Seyirci ortalaması Süper Lig takımlarını bile kıskandırırken, taraftar heybetini her sezon her yerde ispatlamışken Zonguldakspor´a neden hala 1940 model stadyum layık görülüyor anlamış değiliz... Her defasında sözler veriliyor, ödenekler çıkarılıyor, projeler çiziliyor ama bir türlü inşaat başlamıyor.

Biz Zonguldakspor Taraftarı olarak en azından 15.000 kişilik ve en azından iki tribünü kapalı, modern, taraftarımıza layık ve yine unutulmadan ülke kapsamında dereceler elde eden atletizm dalındaki sporcularımızın idman sahası olan mavi tartan piste dokunulmadan inşaa edilecek bir STADYUM İSTİYORUZ !

Editör: Pusula Gazetesi