Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, beraberinde Şube Müdürleri ile birlikte ziyaret ettiği okulların kantinlerini denetliyor.

Denetimlerde, çalışanların kılık-kıyafet, sağlık muayene kartları, fiziki mekânların ve kullanılan araç gereçlerin temizliği, satışa sunulan ürünlerin muhafazası ve son kullanım tarihine yönelik kontroller yapılıyor. Satışı yasak olan gazlı, aromalı ve kolalı içeceklerle, kızartma ve cips türü ürünlerin satışının yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor.

Kontrollerde ayrıca açıkta satılan ve çabuk bozulabilen gıda ürünleri de denetlenirken, satışı yapılan ürünlerin fiyat kontrolü de yapılıyor. Ürünlerin üzerinde fiyat etiketlerinin olup olmadığı kontrol edilerek tüm ürünlerde etiket bulunması ve ürün fiyatlarının görünür olması konusunda çalışanlar bilgilendiriliyor.

Müdür Özdemir, &[#]8220;Öğrencilerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Bu kapsamda okul kantinlerini denetleyerek, öğrencilerimizin temiz ortamlarda satılan hijyenik gıdaları tüketmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Denetimlerde hijyen ve sağlık yönünden tüm hususlar inceleniyor. Denetimler esnasında görülen aksaklıklar ve olumsuzluklar karşısında kantin işletmecilerine gerekli uyarıları yapıyoruz. Gerekli önlemleri almaları için okul idarecilerini bilgilendiriyoruz. Kontrollerimiz yıl boyunca devam edecektir&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi