İşsizlik ve yoksulluğun intiharları tetiklediğini belirten Yayla; "Zonguldak ta son 2 haftalık süreçte 3 insanımız geçim derdinden intihar etti. Bunlar çalışan (memur) insanlarımız" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Osman Yayla, ekonomik sıkıntılardan dolayı bunalıp intihar eden vatandaşın gün geçtikçe sayısının arttığını ve iktidarın bu konuda bir çözüm bulmadığını belirtti.


Çok sayıda işsizin bulunduğunu ve yetkilileri, hükümeti icraata davet ettiklerini ifade eden Yayla, konuşmasına şöyle devam etti:


"Halkın sorunlar yumağı içinde inim inim inlediği bu günlerde gerçek gündemin konuşulmadığını esefle izliyoruz. İki haftadır bir belge fotokopisini tartışıyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. İşsizlik, geçim sıkıntısı, eğitim sorunları, öğrenci sorunları, okulunu bitirmiş diplomasını almış ancak sahipsiz ve aç kalmış, iş aramış bulamamış olan gençlerin sorunları, asayiş sorunları, can, mal güvenliği sorunları, bozuk gıda satımından, sahte içkiye kadar insan sağlığını tehdit eden eylemlere dair sorunlar, yatırım sorunları, gelecek kaygısı ile alakalı sorunlar, şehrimizin içinde bulunduğu sorunlar, ana babaların sorunları, emeklilerin sorunları, Esnafların sorunları, işverenin sorunları, Zonguldak´ın bu günkü ve gelecek sorunları, çevre sorunları, neler var neler.


Bütün bunlar sanki halledilmiş gibi yapay bir gündem yaratılmış. Halkın ana sorunları raflarda. Gerçekten ülke madden ve ruhen çok zor bir sürece girmiştir. Alarm seslerini duyan yoktur. 70 milyonluk Türkiye böyle olabilir mi?


Ülkenin tabiî ki bir parçası olan Zonguldak´ta da yaşananlar içler acısı, iki üniversite bitirmiş gençlerimiz asgari ücretten iş bulamıyor. Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor. O gençlerin halini düşündükçe kahrolan var mı? Ya onların anne babalarının çırpınışları? İşte ana konular bunlardır. Zonguldak´ta son 2 haftalık süreçte 3 insanımız geçim derdinden kendini astı, intihar etti. Bunlar çalışan (memur) insanlarımız. Birde yığınlar halinde işsiz, gencimiz var.


Onlar hep çaresiz. İşte bunları konuşalım. Düşünelim, yarınlarda çok ama çok geç kalınmış olacak. Biz tekrar tekrar Hükümeti, ilgilileri, sorumluları, gerçek ana sorunları görmeye, onlara çözüm düşünmeye, icraata davet ediyoruz. Nereye gidiyoruz? Hepimiz aynı gemideyiz."

Editör: Pusula Gazetesi