2015 yılı Türk Diş hekimleri Birliği 9. Ulusal Öğrenci Kongresi gerçekleşti. Zonguldak Dedeman Otelde gerçekleştirilen kongreye TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, TDB öğrenci kolu Genel Başkanı Mehmet Yıldız, Zonguldak Diş hekimleri Odası Başkanı Erdal Nazioğlu ve öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Zonguldak Diş hekimleri Odası Başkanı Erdal Nazioğlu, “Zonguldak’ta düzenlenen kongrede böyle bir kalabalığın olması beni fazlasıyla memnun etti. Sizleri Zonguldak’ta ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Gerçekleşen kongrenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Ardından konuşan TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, Türk Diş hekimleri birliğinin en önemli hedefi diş hekimleri mesleğini genel sağlık sistemi içerisinde hakkettiği yeri almasını sağlamak olduğunu ifade ederek “Türkiye genelinde on bini aşan Diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin öğrenci kolumuz bünyesinde yer alması bu organizasyonlar içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi diş hekimliği mesleğinin ve aynı zamanda diş hekimliği örgütünün en önemli gücüdür. Bu yarına olan umudumuzu besleyen sizlerin varlığıdır. Sizleri bu çatı altında görmek hem mesleğin sorunlarını kendi aranızda tartışmak hem de meslektaşlarımızın gelecekle ilgili toplumun ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlarını taştırma içerisinde olmak ve bunu bilimsel çerçeve içerisinde ve bilimsel temelli olarak ele almanız bizi çok mutlu hissettiriyor. Her mesleğin olduğu gibi bizim mesleğinde sıkıntıları ve zorlukları var ülkemizin sorunları var. Bu sorunlardan kaçmak mümkün değil. Ancak sorunları çözmek için mücadele etmek bardağın her zaman dolu tarafından bakmak ve yapıcı eleştirilerle konuyu ele almak durumundayız. Türk Diş hekimleri birliğinin en önemli hedefi diş hekimleri mesleğini genel sağlık sistemi içerisinde hakkettiği yeri almasını sağlamaktır. Diş hekimliği eğitimini bırakın bugün yaşandığı gibi değersizleştirmek ya da müfredatını azaltmak tam tersine diş hekimini ağız doktoru şeklinde mezun etmek noktasını hedef aldık. Diş hekimi ağız doktorudur. Diş hekimi hiçbir şekilde kabul etmediğimiz pratisyen sıfatına layık bir meslek gurubu değildir. Dünyada bunu örneği yoktur. Bugünkü yasalar çerçevesinde mezun olduğunuz andan itibaren muayenenizi açıp o hastaların ağız diş sağlığı hizmetini verebilirsiniz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi