Mühendislik ve mimarlık alanındaki ihtisas ve çalışmalarıyla birlikte tevarüs edilen medeniyetin yeniden inşasına, geleneğe, kültüre, bilime, sanata ve edebiyata yapmış olduğu evrensel nitelikteki katkılarıyla Sadettin Ökten’e üniversitenin “Fahri Doktora Payesi” tevcih edildi.

Fahri Doktora törenine Zonguldak Valisi Ali Kaban ve eşi, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, BEÜ Senato Üyeleri, öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı.

“İçimde Avm Var!”, “Gelenek Sanat ve Medeniyet”, “Fincanımda Cola Var”, “Örselenmiş Osmanlı´dan Medeniyet Umuduna”, “Yahya Kemal´in İstanbul´u ve Devamı”, Yahya Kemal´in Rüzgarıyla Düşünceler ve Duyuşlar” ve “Mesken ve Mesken Mimarimiz” adlı medeniyet sorunsalı üzerine yazılmış kitapları bulunan Ökten için düzenlenen tören, biyografisini anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’ın üniversitelerin önemine vurgu yapan konuşmasının ardından Fahri Doktora Payesini vermek üzere kürsüye gelen Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, senato kararını okuyarak Sadettin Ökten’i cübbe giymeleri için sahneye davet etti.

Kürsüye gelen Ökten böyle bir törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, genç ve dinamik BEÜ kadrosuna göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Fahri doktora töreni ardından klasik kemençede Aslıhan A. Özel, neyde Kemal Karaöz ve tamburda Özer Özel’in doyumsuz dinletisine geçildi. Rektör Özer’in daveti üzerine sanatçılara eşlik eden Sadettin Ökten izleyicilerle keyifli vakit geçirdi.

Program kapanışında Zonguldak valisi Ali Kaban günün anısına sanatçılara BEܒnün teşekkür plaketini takdim etti. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi