Zonguldak Havaalanının resmen açılmasına karşın seferlerin başlatılamaması tam bir komediye dönmüş durumda. Geçtiğimiz yıl uçakların inebilmesi için başlatılan Bostancılar Dağı´ndaki tıraşlama sona erdi. Gelen teknik heyetin yaptığı incelemeler sonunda uçakların inebileceği yönünde olumlu görüş belirttikleri ileri sürüldü.


Bunlara rağmen uçuşlara başlanamaması ve bu yönde bir gelişme kaydedilememesi "O zaman Bostancı dağı neden tıraşlandı. Bu kadar para neden harcandı" şeklinde yorumlara neden oluyor.


Almanya ve yakın Avrupa ülkelerinde yaşayan Zonguldaklıların memleketlerine uçakla gelme hayalleri bir kez daha suya düşerken, özellikle yaz aylarında Trabzon, Antalya ve İzmir gibi illere havayoluyla gitmenin hayalini kuranlar da tepkililer. Türk Hava Yolları´nın (THY) alt markası Anadolu Jet, Ankara merkezli iç hat uçuşlarına başlaması nedeniyle ümitlenen Zonguldak buradan da istediği sonucu bulamadı.


Zonguldaklılar uçak seferlerinin bir türlü başlatılamamasının gerçek nedenlerini öğrenmek istiyor. Yöre milletvekillerinin bu konudaki sessizliğine tepki gösteren vatandaşlar; "Seferler neden başlatılamıyor çıkıp gerçekleri açıklasınlar. Yıllardır bizleri oyalıyorlar. Yazıktır bu insanlara. Olmuyorsa şimdiye kadar başka bir yere yeni bir havaalanı yapalım. Nedir bu çektiğimiz" diyerek tepki gösteriyor.

Editör: Pusula Gazetesi