Egede Sonsöz Adlı Gazetede Halit Tunç imzasıyla yayınlanan makalede Kozlu Belediyesi ve Zonguldak’taki Yurt Kur’a bağlı öğrenci yurtlarının kantin ve yemekhanelerini işleten BEKARD’la ilgili çok ciddi iddialar yer aldı.

İşte Halit Tunç’un imzasıyla yayınlanan o makale:

“Suat Kılıç’a Yurt-Kur ihbarımdır

28 Şubat 2005 tarihli internet sitelerine şöyle bir haber düşer;

Ahmet Albayrak´ın kızı Zeynep Albayrak ile Bekard Yemek Sanayii´nin sahibi ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Yunus Günaydın´ın oğlu Cemil Günaydın dünya evine girdi. Çiftin nikâhı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyıldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanları Ali Babacan ile Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de katıldı.

Bu haber aynı zamanda bir ailenin başına konan Devlet Kuşu’ unda habercisiydi.

Peki bu düğünden sonra Devlet Kuşumuz nerelere kondu?

Bekard Yemek Sanayii´nin sahibi ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Yunus Günaydın´ın oğlu Cemil Günaydın’ın 2006 yılında İzmir/ Bornova öğrenci yurdunu ve İstanbul Fatih Kız Öğrenci yurdunu işletmeye başladı.

İşin ilginç yanı, şirketin İstanbul Ticaret Sicil kaydındaki adresi, Güven Mahallesi Marmara Caddesi no:38 İstanbul olarak geçiyor.

Oysa bu adres: Güngören Belediyesi Evlendirme Dairesine ait.

Devlet kuşumuz uçmaya devam etti.

2009 yılında ARMERA Gıda Ltd. adlı şirket bu kez kız kardeşlerinin ortaklığıyla girişimlere başlıyor. Bornova Öğrenci Yurdu’ nu işleten Bekard değişiyor. ARMERA oluyor.

ARMERA’nın İstanbul Ticaret Sicil gazetesindeki adres kaydını sorguladığınızda; Yıldız Teknik Üniversitesi kantini, Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu Kantini, İstanbul Hüdavendigar Kız Öğrenci Yurdu Kantinlerini işlettikleri görülüyor.

Devlet Kuşumuz; sırasıyla 2009 yılında Bornova Öğrenci Yurduna,2011 yılında Manisa Öğrenci Yurduna da konuyor.

Olay sadece iki şirketle devam eden 7 öğrenci kantiniyle sınırlı değil.

Elimdeki belgelere göre;

Sistem İnşaat Ltd. Şti.

S.S Görüş Yapı Kooperatifi.

Albayrak Gemi Acenteliği

BYM İnşaat Ltd.Şit.

Kuvve Elektirik Enerji Dağıtım Şti.

ARMERA Gıda Ltd. Şti.

Bekard Yemek Sanayiinin şirket ortağı Cemil Günaydın’dır. Cemil Günaydın’ın ortakları ise;

Ahmet Albayrak’ın kardeşleri, yeğenleri ve çocuklarından oluşuyor.

Bayram Albayrak, Faruk Albayrak,Kazım Albayrak,Mesut Muhammed Albayrak, Muzzafer Albayrak,Mustafa Albayrak, Nuri Albayrak, Aytekin Albayrak,

Asıl meseleye gelelim:

1976 yılında Kredi Yurtlar Kurumuna yurt memuru olarak giren ve şuanda KYK Genel Müdürü olan Hasan Albayrak, bu öğrenci yurtlarını tekeline alan kişilerin amcazadeleri oluyor.

Efendim….

Amcanız genel müdür olunca; yüzlerce yurdun işletmesi, ya da diğer işletmecilerce rantının bölüştürülmesi tek bir ailenin tekeline giriyor.

Olay sadece Yurt İşletme tekellerini kurmakla sınırlı kalmıyor. Bütün sülale yurtlara müdür, yönetici, işletmecisi oluyor.

Öğrenci Yurtları Nasıl bölüştürülüyor?

Bunun da yolu bulunmuş. Her şey kılıfına uydurulmuş.

İkametgâh, savcılık belgesi, vergi levhası fotokopisi temin eden kuruma müracaat edebiliyor. Ancakkkk… Burada sözde puanlama sitemi devreye giriyor. Puanı veren ise Genel Müdür Hasan Albayrak’ın kayın biraderi Zafer Gürer’dir.

Yurt işletmeciliği deyip geçmeyin.

Genel Müdürlüğün yüzlerce ihalesi doğrudan temin yoluyla belli bir çevreye aktarılıyor.

Oluşan rantın büyüklüğü, memleketimizde yeni bir sosyal sınıfı oluşturacak miktarda…

Ülkemizde 20 bölge, 300 dolayında öğrenci yurdu bulunuyor. Örnek vermek gerekirse Milli damadımızın işlettiği İzmir Bornova Yurdu için devletten günlük 33 bin Tl, öğrenciden ise asgari 16 bin TL para kasaya giriyor.

Elektrik, su, ısınma, stopaj ise hazineden…

300 dolayındaki öğrenci yurdunun rantını ise yetim hakkını yemekten korkanlar, Allah, Allah deyip, yatıp kalkanlar hesaplasın.

Her şeyin ihalesini yapan yüce devletimiz, bu ailenin tekelindeki Kredi Yurtlar Kurumunun işletmeleri için neden açık ihale yapmıyor?

Devletin kasasına girmesi gereken milyar dolarlar neden bir aileye “dolaylı yollardan” sağlanıyor?

Ve en önemlisi; Kredi Yurtlar Kurumu neden son beş yıldır Devlet Denetleme Kurumu tarafından teftiş edilemiyor?

Yurtlardan sorumlu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bütün bunları görmüyor mu?

Sayın Bakana sesleniyorum.

“Kral çıplak”

Lütfen bu yazımı ihbar kabul edin ve öksüzün, yetimin, fakir fukaranın hakkına sahip çıkın. Bana ulaşanlar 3-5 belgeyle sınırlı değildir.

Kredi Yurtlar Kurumunda ciddi bir kazının yapılması gerektiği görüşündeyim.

Sizi tarihi bir sorumluluğa davet ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi