Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayları Zeki Çakan, Yavuz Erkmen, Meral Demirbaş ve Ali Haydar Sungur TTK’nın kapatılmaması ve özelleştirilmemesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdiler. Milletvekili Aday Adaylarının yanı sıra İl Başkanı Hamdi Ayan ve Partililer de katılarak kampanyanın önemine değindiler.

Kampanya da ilk konuşmayı Zeki Çakan yaptı. Maden işçilerinin her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını vurgulayarak, “MHP aday adayı olarak siyasette olayım veya olmayayım mücadeleye devam edeceğim” dedi.

ÇAKAN: “BİR ELİN SESİ YOK İKİ ELİN SESİ VAR”

Zonguldak menfaati düşünüldüğünde mutlaka netice alınacağını dile getiren MHP Milletvekili Aday Adayı Zeki Çakan şunları söyledi: “Taşkömürünün Türkiye genelinde daha verimli hale gelebilmesi için yapılacak tüm müdahalede dün olduğu gibi bugünde, bugün olduğu gibi yarın da Zonguldaklı olarak geçmişte belirli görevlerde bulunmuş bir kişi olarak şuanda MHP aday adayı olarak siyasette olayım veya olmayayım mücadeleye devam edeceğim. Bu kampanyayı başlatan arkadaşlarımızı kutlarken özellikle 5 Nisan kararlarıyla Zonguldak bir bütün olduğu, bu bütünlük içerisinde temsilciler kurulunu oluşturdu. Bir elin sesi yok iki elin sesi var. Eğer tüm kamu kurum ve kuruluşları tüm siyasi partiler, Belediye Başkanları böyle bir tehlike olduğunda Zonguldak tek vücut olduğunda netice alınmaması mümkün değildir. Birlik ve beraberlik siyasi partilerin siyasi menfaatleri bir tarafa bırakılarak Zonguldak’ın menfaati düşünülerek hareket edildiğinde mutlaka netice alınacaktır. Hayırlı olsun.”

ERKMEN: “KİMSE ÜMİTSİZLİĞE KAPILMASIN”

TTK’nın güçlü olmasında Zonguldak’ın da güçlü olacağını ifade eden MHP Milletvekili Aday Adayı Yavuz Erkmen, “MHP olarak İl Başkanımız, İlçe Başkanımız ve aday adaylarımızla birlikte seve seve bu kampanyaya katılalım istedik. Biz şuna inanıyoruz; TTK güçlü olduğu sürece bölge güçlü olur, bölge insanı refah seviyesi anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamaz. Onun için Sayın Bakanımızın dediği gibi geçmişte biz her zaman arkadaşlarımızla birlikte olduk. Bundan sonra da her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha burada ifade etmek istiyoruz. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Önemli olan burada Zonguldak halkı moralmen kendisini yüksek tutsun. Madenci arkadaşlarımı güzel bir kampanyaya öncelik ettikleri için tebrik ediyorum. Maden şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Bütün arzumuz TTK’nın Zonguldak’ın eski canlı günlerine dönmesi ve bölgenin canlılığa kavuşmasıdır. Bize bu konuda ne görev düşüyorsa her zaman sizlerin yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

SUNGUR: “ZONGULDAK KÖMÜRSÜZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

MHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ali Haydar Sungur, Zonguldak’ın kömür madeni ile anılan bir kent olduğunu belirterek, “Biz Zonguldak’ı kömürsüz düşünemeyiz. Bu büyük dava ve sorumlulukta MHP’nin rolü de daima büyük olacaktır. Buna öncülük eden arkadaşlarımı kutluyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

DEMİRTAŞ: “ÖZELLEŞTİRMENİN KARŞISINDAYIZ”

MHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Meral Demirbaş ise: “TTK demek Zonguldak demektir. TTK’nın özelleştirilmesi demek Zonguldak’ın kaybolması demektir. Zemin yerinden oynatılırsa Zonguldak olmaz. Bu özelleştirilmenin karşısında olup özelleştirilmemesi için elimizden ne geliyorsa onun yapılacağına inanıyorum” dedi.

AYAN: “TTK ZONGULDAK’IN OLMAZSA OLMAZDIR”

Milletvekili Aday Adaylarının ardından konuşan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan şunları söyledi: “TTK Zonguldak’ın olmazsa olmazdır. Siyasi olarak MHP olarak 2000 yılında 4bin 12 kişi işe alınarak TTK’nın devamlılığı konusunda büyük katkısı olmuştur. Bende o kurumda teknik eleman olarak 30 yılını doldurmuş arkadaşınız olarak arkadaşlarımızın her zaman yanında olduk ve özellikle kurumun siyasetin dışında tutulması gerektiğini geldiğimiz günden beri ifade etmeye çalıştık ve kurum bu günlere geldi.”

HACIBEKTAŞOĞLU: SİYASİ BİR AMAÇ GÖZETMİYORUZ

TTK Maden işçisi İsmet Hacıbektaşoğlu, siyasi bir amaç gözetmediklerini vurgulayarak, “Öncelikle tüm maden işçileri adına MHP İl ve İlçe Başkanlarına, Sayın Bakanımız ve Valimize imza kampanyamıza destek oldukları için teşekkür ediyoruz. Bizler 9 Mart’ta bu imza kampanyasını Zonguldak’a ve geleceğine sahip çık temasıyla başlattık. Biliyorsunuz TTK Zonguldak’ın olmazsa olmazıdır. TTK 1990 yılından bugüne ciddi anlamda kan kaybı yaşıyor. TTK küçültülerek işçi alımı yapılmayarak kapatılma noktasına getiriliyor. Bizler maden işçileri olarak yapılmaya çalışanı gördük ve imza kampanyası başlattık. Biz burada siyasi bir amaç gözetmiyoruz. Kimin nerede olduğuna bakmadan tüm Zonguldak halkını yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi