7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Aşkar, seçim gezilerine ara vermeden devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Teknik Elemanlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mahmut Özçelik ve yönetimini ziyaret eden Aşkar çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Aşkar yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 7 Haziranda yapılacak olan Genel seçimler öncesinde sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda bugün yıllardan beri beraber olduğumuz Tek-Der’de olduğumuzun mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle teknik elemanlar derneğinde bulunmuşken ve arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun da TTK’da çalışmış olduğundan dolayı ben özellikle TTK ile ilgili bir iki hususu burada belirtmek istiyorum. Çünkü son günlerde kamuoyunda TTK ile ilgili bizim söylemlerimiz dışında farklı söylemler çıktığını görüyorum” dedi.

AŞKAR “TTK’NIN ZARARINI KONUŞANLAR GÜNEYDOĞU’DAKİ ZARARI KONUŞSUN”

Kendisinin de emek örgütü bir sendikada çalıştığını ifade ederek emeğin kutsallığına inandığını söyleyen Aşkar, “Hatırlar mısınız bilmiyorum ama yaklaşık 6 ay önce Enerji Bir-Sen’in kongresi yapılırken ben orada bir ifade kullanmıştım. Her ağzını açanın TTK 600 milyon TL zarar ediyor ve bu zararı Zonguldak taşıyamaz denilen bir ortamda ‘TTK’nın zararını konuşanlar Doğu ve Güneydoğu’da TTK’nın zararının 10 katı daha fazla kaçak elektrik parası ödendiğini görmezden geliyorlar. TTK’yı konuşanlar doğu ve Güneydoğu’da kullanılan kaçak elektriği sorgulasınlar’ demiştim. Bugünde aynısını söylüyorum. Biz Nasrettin Hoca’nın torunlarıyız. Dün dediğimizi bugün değiştirmiyoruz. Dünde emek örgütünün içerisindeki bir sendikada başkanlık yapıyordum bugün de emeğin kutsallığına inanıyorum” diye konuştu.

“ZONGULDAK TÜRK MADENCİLİĞİNİN KRİPTOSUDUR”

Ermenek ve Soma’da yaşanan faciaların unutulmaması gerektiğinin altını çizen Aşkar, “TTK Zonguldak’ın hafızasıdır. Türkiye madenciliğinin de kriptosudur. Eğer siz Türkiye’de madencilik yapacaksanız mutlaka ve mutlaka TTK’yı yaşatmak zorundasınız. Alacağınız işçi sayısını şuan bilmiyorum ama TTK’’yı yaşatmazsanız Soma ve Ermenek’teki gibi facialarda o işçileri yer altında kurtaramazdık. Türkiye’de madenciliğin devamı noktasında, özel sektörün devam etmesi noktasında bile teknik destek vermek adına, madenciliğin kriptosunu yaşatmak adına TTK’nın yaşatılması gerektiğine inanan bir kardeşinizim. Bu kapsamda da norm kadro yönetmeliğine göre TTK’nın 5bin işçi açısı ortadayken eğer TTK’yı devam ettirmek istiyorsanız mutlaka ve mutlaka önümüzdeki dönemde TTK’ya işçi alımı noktasında bir kamuoyu oluşması ve mecliste de bunun girişimlerinin yapılması gerekiyor. Ola ki 7 Haziran sonrasında milletvekili olursam TTK ile ilgili söylediğim açıklamalarda da bu görüşümü net olarak söylemiştim. Bundan sonra da birinci hedefimin bu olacağının bilinmesini istiyorum. Ben emekçi bir örgütten geliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Teknik Elemanlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mahmut Özçelik, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar’a başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi