Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’nde “Nevruz Bayramı” kutlandı. Kutlamalara; Ereğli Belediye Başkanvekili Nazım Erdoğan, Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun ve Belediye Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz katıldı. İlk olarak fakülte salonundaki konferansta Nevruz’u anlatan Yrd. Doç. Dr. Şaban Çelikoğlu’na konferansı sonrası çiçek ve teşekkür belgesi verildi.

Daha sonra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun ve fakülteyi yaptıran Kadri Yılmaz’ın kızı Zuhal Yılmaz ile birlikte Nevruz ateşini yakan Başkan Vekili Erdoğan, daha sonra ateşin üstünden koltuk değnekleriyle atlayınca, öğrenciler ve protokol tarafından büyük bir alkış aldı.

Nevruz ateşinin üstünden ilk atlayan ise, Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu olurken, onu Alptekin Dursun ve Ali Azar ile Numan Kormaz izledi.

Daha sonra hazırlanan palmiye fidanlarını protokol ile birlikte diken Başkan Vekili Erdoğan, Alptekin Dursun ve İhsan Yazıcıoğlu, öğrencilerin nevruz bayramını kutladılar.

Nevruz şenlikleri, Ereğli Belediyesi Folklor Grubu’nun gösterileriyle devam etti. Şenlikler kapsamında protokole ve konuklara Nevruz pilavı dağıtıldı.

Editör: Pusula Gazetesi