Acılık Deresi´nin üzerinin kapatılması ve alternatif yol uygulamasının sağlanması nedeniyle açılan Valilik binası önü bağlantı yolu oto parka döndü.


Valilik Binası önündeki yolun sağlı sollu otopark olarak kullanılmasını Zonguldak Belediye Başkan İsmail Eşref´te vatandaşların fırsatçılık gözeterek trafik akışını engellediğini söyledi. Kaldırım ve yolların park etme yasağını takip eden birimin Emniyet Müdürlüğünün olduğunu belirten Eşref, köprü üzeri trafiğe açılmadan bu durumun yaşanacağını emniyet görevlilerini söylediklerini belirtti.


Valilik Binası çevresindeki bu olumsuz görüntüden herkesin rahatsız olduğunu ifade eden Başkan Eşref; "Valilik Binası önünde otopark yok, kaçak park etme var. Valilik Binası önünde otopark gibi görülen yer resmi bir otopark değil. Vatandaşların fırsatçılık yaparak Gazipaşa Caddesi, Kilimli ve Yayla Mahallesi´nden gelen trafik akışının kesiştiği yer olarak belirlenen Valilik önündeki üçgenin ortasına araçların park olayları başladı. Bu resmi bir otopark değil, yasal değil. Önlenmesi lazım. Bu geçici düzenleme. Trafik yeni yapılan yoldan gidiş geliş yaparken, bir yerden akmayacak. Bu geçici yeni düzenleme yapıldığında trafik akışı yeniden düzenli olarak sağlanacak. Bu Valilik Binası önündeki yeşil alan asfaltlanarak ve köprü trafiğe açılmasıyla oluşan bir durumdur. Bu böyle gitmeyecek, düzen bu değil. Ama bunun böyle olmasını istemeyiz. Neden bizim trafiğin akışını sağlamak için açtığımız alana neden araç park edilsin. İki kanattan akan trafiğin tam ortasına araçlar park ediliyor. Bunu biz köprüyü açarken oradaki emniyet görevlilerine söyledik. Memur arkadaşlar tedbir alabileceklerini ifade ettiler. Umuyorum önümüzdeki günlerde tedbir alınır ve oradaki yasal olmayan, trafik akışını engelleyen ve görüntü olarak hiç hoş olmayan durum ortadan kalkar diye bekliyoruz. Emniyet Müdürlüğümüz ilgili birimlere talimat verir ve gerekli tedbirleri alır diye bekliyoruz. Kaldırım ve yolların park etme yasağını takip eden Emniyet Müdürlüğümüzdür" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi