Beraberinde Siyasi Bölüm Danışmanı Süheyla Tayla ile beraber Zonguldak´a gelen Amerikan Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Jason Arvey Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti. Ziyarette global krizi ve kaynağı ABD´de yaklaşık 1 milyon kişinin işini kaybettiğini ifade eden Arvey, ekonomik yönde istikrarlı düzelmeler olduğunu belirtti. Kriz ve etkilerinin görüşüldüğü ziyarette Zonguldak Valisi Erdal Ata, Arvey ve Tayla´ya asaletin simgesi olarak bilinen Devrek Bastonu ve çeşitli hediyeler
takdim etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jason Arvey, "Türkiye´nin illerine gidiyoruz. Yerel politika, yerel ekonomi ve yerel hayat nasıl oluyor. Daha önce Sivas´a gittik, şimdi Zonguldak´a geldik. Bartın´a ziyarette bulunduk. Türkiye´yi öğrenmek için bu geziler faydalı olacak. Vali´yi ziyarette genellikle ekonomi hakkında görüştük. Burası sanayi bölgesi olduğu için ekonomik krizi ve onun etkilerini buradan nasıl hissedilir konularını görüştük" diye konuştu.
Diplomat Arvey ve danışmanı Süheyla Tayla, ardından CHP´li Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´i makamında ziyaret etti. Jason Arvey´in ardından Kdz. Ereğli ilçesine geçeceği bildirildi. Öte yandan Diplomat Arvey için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü personeli ziyaretlerin gerçekleştirildiği yerlerde güvenlik önlemi aldı.
Editör: Pusula Gazetesi