Zonguldak´ta AK Parti il Teşkilatının bulunduğu binaya yumurta atan ve gözaltına alınan 3 üniversite öğrencisi, poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Zonguldak´ta dün ali İsmail Korkmaz´ın doğum günü nedeniyle eylem yaparken Ak Parti il Teşkilatı´nın bulunduğu binaya yumurta atan ve gözaltına alınan 3 üniversite öğrencisi, poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi´nde eğitim gören 3 öğrenci, Eskişehir´deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz´ın doğum günü nedeniyle dün akşam Gazipaşa Caddesi´ndeki Ak Parti İl Teşkilatı önünde eylem yaptı. Ali İsmail Korkmaz´ın fotoğraflarını taşıyıp slogan atan öğrenciler, ellerindeki yumurtaları binanın 3´üncü katındaki Ak Parti İl Teşkilatı´na attı. Yumurtalar ise alt kattaki işyerinin tabelasına isabet etti.

İşyeri görevlisinin şikayetçi olması üzerine öğrenciler Begüm K., Sezgin G. ve Funda K., gözaltına alındı. Soğuksu Polis Merkezi´ne götürülen öğrenciler, ´Mala zarar verme´ ve ´Kişilerin huzur ve sükununu bozma´ suçlamasıyla ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı´nın talimatıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi