Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kapuz Plajı&[#]8217;ndaki kirlilik oranının sıfıra yaklaşık değerler olarak açıkladı.


Yaz mevsimi nedeniyle denize giren vatandaşların kirlilik içerisinde yüzdüğü iddialarına yanıt veren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, yapılan tahliller sonucu plajın temiz olduğunu bildirdi. Zonguldak&[#]8217;ın Karadeniz&[#]8217;e kıyısı olmasına rağmen yıllarca sahil kenti olmayı bilemediğini ifade eden Eşref, bu konuda bakış açısını değiştirmek istediklerini belirtti. Eşref, &[#]8220;Zonguldak halkına bir sahil kentinde yaşadıklarını hissettirmek istiyoruz. Bütün çabamız bu yönde. Belediye Başkanlığı görevi yaptığım 1996-2004 yılları arasında Kapuz Plajı ile Uzunkum´a 300 metre, Deniz Kulübü&[#]8217;ne ise 200 metre uzunluğunda derin deşarj yaptırmıştık. Ancak zaman içerisinde bu derin deşarj sisteminin tahrip olduğunu tespit ettik. Şu anda bakım ve onarımları yapılmış durumda.


Kamuoyunun da bildiği gibi bir süre önce Kapuz Plajı&[#]8217;nda yapılan ölçümlerde deniz suyu kirli çıkmıştı. 3 Haziranda 2009&[#]8217;da yapılan bu ölçümlerde plajdaki bakım çalışmaları devam ettiğinden arıtma da çalışmıyordu. Yani plaj resmi olarak faaliyette değildi. Aynı zamanda o günden bir gün önce yağmur da yağmıştı. O dönemde devam eden çalışmalarla Bağlık´tan gelen evsel atıklar ile plajın kanalizasyon giderleri arıtmaya bağlanmak suretiyle Kapuz Plajı resmi olarak açılmış oldu. Devamında yapılan ölçümlerde ise deniz suyundaki koli form oranının 7 bin 500 den 98´e düştüğü tespit edildi. Yani şu anda kirlilik oranı yok denebilecek kadar düşük bir seviyededir. Tüm isteğimiz ve çabamız kentimizin tüm denizlerinin, derelerinin, limanının temiz olmasıdır&[#]8221; dedi.


Arıtma çalışmalarının sürekli devam edeceğini ifade eden Başkan Eşref, artık kirlilik gibi bir riskin olmayacağını sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi