Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Aday Adayı, Zonguldak Eski Valisi Yavuz Erkmen, Pusula TV’de Osman Sav’ın sunduğu Sözün Özü programının konuğu oldu.Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için elini herkesin taşın altına koyması gerektiğini, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten Yavuz Erkmen, bu nedenle MHP’den aday adayı olduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Zonguldak için bir ayrıcalıklı il projesi olduğunu ifade eden Erkmen, Zonguldak’ın ve Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

“ZONGULDAK’TAN HİZ KOPMADIM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Aday Adayı Yavuz Erkmen, Zonguldak’tan hiç kopmadığını söyleyerek, “1989 yılından beri bu çevrede hizmetlerde bulunduk. Kastamonu’da, Bartın’da, Karabük’te görevlerde bulundum. 2002 yılında Zonguldak’a geldim, burada 5 buçuk yıl Valilik görevinde bulundum. Burada mutlu günlerimiz de oldu üzüntülü günlerimiz de oldu. Biz görevde olduğumuz sürece ciddi, asık suratlı ve ulaşılmaz imajını hiçbir zaman yaratmadık. Her zaman halkımızla iç içe olduk. Yeri geldi 7 yaşındaki çocuğumuzla yeri geldi 70 yaşındaki amcamızla iç içe olduk. Buradan gittiğimiz zaman da burası ile hiçbir zaman kopmadık. Ya buranın insanı bize geldi ya da biz buranın insanına gittik. Buraya geldiğim zaman herkesin sorunları ile bire bir ilgilendik. Bunu yaparken bu bizim görevimiz de demedim. Her zaman ellimden geleni yapmaya çalıştım” dedi.

“BUNDAN SONRA YOLUMUZ MHP’DİR”

MHP’den neden aday olduğuna da açıklık getiren Yavuz Erkmen, “37 yıllık meslek hayatımda her zaman Türk bayrağımızı vatanımızın her köşesinde hür olarak dalgalansın diye, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için inanarak görev yaptık. Geldiğimiz noktada ülkemizin önümüzdeki süreçte çok büyük sıkıntıları var. Ülke bütünlüğü konusunda sıkıntılar var. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için herkesin taşın altına elini koymasını arzu ediyoruz. Bu amaç ile ben geldim, değerlendirdim ve arkadaşlarımızın da görüşünü aldım. Gördüğüm tabloda da Milliyetçi Hareket Partisi’nde olan arkadaşlarımızın da hakikaten vatan ve millet sevgisi ile kendileri için bir menfaat düşünmeden millet için çalıştığını, bayrağımız için çalıştığını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması için çalıştığını gördüm. Bu düşüncelere baktığımda benim düşüncelerim ile örtüşen düşünceler olduğunu gördüm. Bir de bakıyoruz, herkes tarafından sevilen ve sayılan bir parti, teşkilatlara bakıldığı zaman da hepsi değerli arkadaşlarımız. Teşkilatlara bakıldığı zaman da zaten görüyorsunuz, hepsi vatan ve millet adına çalışan ve hiçbir şahsi menfaati olmadan bu işe soyunan arkadaşlarımız. Bunlar sizin fikriniz ile uyuştuğu zaman aynı noktada buluşuyorsunuz. Çünkü hepimizin amacı vatana hizmet. Bu noktada en ufak bir şüphe duymadan 5 Mart tarihinde kararımızı verdik ve MHP dedik. Bundan sonra da diğer aday adayı arkadaşlarımızla hep birlikte partimizin en üst noktaya gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve bu taşın altına biz elimizi soktuk. Herkesin de etrafımızda toplanmasını ve bize destek olmasını, bizimle beraber bu yolda yürümesini arzu ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde de bunu söylüyoruz. Çünkü vatan hepimizin vatanıdır. Bu düşüncelerle ben Milliyetçi hareket Partisi’ni tercih ettim” dedi.

“KÖKSAL TOPTAN İLE SİYASİ YOLUMUZ AYRIDIR”

Adaylığıyla ilgili Köksal Toptan ile görüşüp görüşmemesi konusuna da değinen Yavuz Erkmen, “Herkes ile görüştüğüm gibi kendisi ile de görüştüm ve tercihimi kendisine söyledim. O da sen bilirsin hayırlı olsun dedi. Bunu şu anlamda söylüyorum, dost olmak ayrı şeydir, siyasi tercih ise ayrı bir şeydir. Ben kendisine saygı duyan birisiyim. Bakıldığı zaman kendisini MHP’si CHP’si bir araya gelerek kendisini meclis başkanı seçti. Yani sevgi ayrı, saygı ayrı, siyasi tercih ayrıdır. Benim sadece Köksal Bey ile dostluğum yok, diğer bütün partilerde olan arkadaşlarımızla dostluklarımız var. Az önce de dediğim gibi sevgi ayrı, dostluk ayrı, siyasi yolumuz ayrıdır. Bizim bundan sonraki yolumuz Milliyetçi Hareket Partisi’dir bunu altına basa basa söylüyorum. Benim kulağıma geçici bir heves olduğu söylemleri geliyor. Ben altına basa basa şunu da ifade etmek istiyorum. Ben siyasi olarak ilk defa karar veriyorum. Bundan sonra hiçbir şekilde de bunun tartışılmasına gerek yok. Ben 5 Mart günü MHP dedim. Bundan sonra yönüm de MHP’dir. Bundan sonra kimse farklı noktalara çekmesin, çünkü benim siyasi görüşüm bellidir. Benim bu güne kadar hiçbir siyasi partiye üyeliğim olmamıştır. Köksal Bey ile de bizim kesişmemiz, hem bu hükümet döneminde hem de bundan önceki hükümet döneminde aynı yerde çalışmamızdır. Benim siyasi görüşüm farklıdır, onun siyasi görüşü farklıdır. Ben onun siyasi görüşüne saygı duyarım, o da benim siyasi görüşüme saygı duyar” dedi.

“MHP’Yİ KARIŞTIRMAK İÇİN SÖYLENİYOR”

MHP tabanının kendisine yönelik eleştirilerine de değinen MHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yavuz Erkmen, “Genel Merkezimize giderek aday adayı olan her arkadaşımız bu çatı altına girmiştir ve bunu sorgulamanın bir anlamı yoktur. Ben bu söylentileri MHP’nin içerisini karıştırmak için yapılan spekülasyonlar olarak görüyorum. Söylentileri de üzerime almıyorum. Bu güne kadar bayrağımızı yapmış olduğum görevlerde her zaman en üstte tuttum. Benim ideallerim ile MHP’li arkadaşlarımız arasındaki ideallerinin örtüştüğünü görüyorum. Sonuç olarak bizler ülkemizi seven, ülkemiz için uğraşan ve ülkemiz için savaşan insanlarız. İl Başkanı arkadaşımız, İlçe Başkanı arkadaşımız ve diğer aday arkadaşlarımızla ben sevgi ile karşılandım. Arkadaşlarımızın samimiyetlerinden bunu anlayabiliyorum” dedi.

“BİRİNCİ PARTİ OLURUZ”

Zonguldak’ta birinci parti olacaklarını iddia eden Yavuz Erkmen, “Ben adaylık başvurusunu yaptığım gün şunu belirtmiştim. Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı olduğunu ifade etmiştim. Sayın il Başkanımız o zaman 2 milletvekili diyordu. Ama daha sonra alınan olumlu sonuçlar ve partiye olan ilginin artması sonucunda bunu söyledi. Ben halen sözümün arkasındayım Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı var. Zonguldak’ın MHP’ye ihtiyacı var. Biz burada 1’inci parti olursak bu bizim için sürpriz değil. Bu konuda da inanın iddialıyız. Bunu da şu sebep ile söylüyorum, teşkilattaki arkadaşlarımız çalışan ve karşılığını alan arkadaşlarımız. Ben bu kararı vermeden önce çeşitli arkadaşlarıma danışarak aday oldum. Siyasi görüşü olan veya olmayan bütün arkadaşlarımız bizim bu yola hararet ile girmemizi ve görev almamızı istedi. Ben onları o kadar heyecanlı gördüm ki ilerleyen süreçte herkes tarafından sevilen ve sayılan pek çok arkadaşımızın bizim partimizin yanında yer alacağını göreceksiniz. Birinci parti olma yolunda iddialıyız ve birinci olursak zaten 3 milletvekili alacağız” dedi.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN SİYASİ İRADE LAZIM”

Zonguldak’ın bir çok sorunu olduğunu ifade eden Yavuz Erkmen, öncelikle siyasi iradenin gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Zonguldak’ın sorunları çok bariz bir şekilde ortadadır. Bir defa hiç bir şey yapılmadı demek doğru değildir. Herkes üstüne bir şey koymuştur ama gerçek olan Zonguldak şu konumda mutlu değildir. Buranın en önemli can damarı kömürdür. Bir taraftan da maden sektörünün şu anda içinde bulunduğu durumlar ve diğer taraftan da diğer sektörlerin yeterince gelişememesi burada istihdam alanlarının daralmasına yer açmıştır. Biz buradaki görev süremizde kömürün burasının can damarı olduğunu ve daha fazla üretim yapılmasını savunurken diğer istihdam alanlarının da geliştirilmesini ve istihdam alanının genişlemesini istedik. Bunun için de elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Ereğli’de bulunan tersanelerin kurulma çalışmalarında yer alan isimlerden birisi bendim. Benim de huyumu bilirsiniz hiçbir şeyi kendi başıma yaptım demem. Başarı bir ekip işidir, bütünlük işidir, benim de bir katkım olduğunu düşünüyorum. Filyos bölgesinde Renoult’u haberlerden yola çıkarak davet ettik. Ama olmadı… Lukoil konusunda girişimlerimiz oldu. Eğer bugün gerçekleşmiş olsaydı, bölgemizin kaderi değişecekti. Baktılar beğendiler ve müracaatları da yapıldı. Ama daha sonra nedense gerçekleşmedi. Getiriyorsunuz ama bir yere kadar, bazı yerlerden sonra siyasi bir irade gerekiyor. Burada hepimize görev düşüyor. Tek başımıza başaramayacağımız şeyler var. Birlik içerisinde yapmamız gereken şeyler var. Siz müracaat ediyorsunuz ama bakanlık tarafından sahiplenilmediği zaman sıkıntı oluyor. Projelerimizi gerçekleştirirken toplum olarak ayağa kalkmamız ve takipçi olmamız lazım. İl Başkanı arkadaşımızın Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile görüşmesinde ondan aldığı bir söz var. Sayın bahçeli, “Eğer Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olursa Zonguldak 81 il içerisinde özel bir statüde olacak, özel bir göz ile bakıp, özel şekilde değerlendirilecek” diyor. Bu ne demek? Zonguldak’a ayrıcalıklı bir konum vermek demektir. Zonguldak’ın da buna ihtiyacı vardır. Burada gerçekten insanlar zor durumda, ekonomi zor durumda. Bunları yapmak için birlik ve bütünlük olmalıdır. Bütünlük olursa Ankara’da Zonguldak’ın sesi çok daha farklı çıkacaktır. Bu nedenle Zonguldak’ın MHP’ye ihtiyacı vardır. Allah nasip eder de ben milletvekili olursam hangi görüşte olursa olsun Zonguldaklı kardeşlerimizin rahatlıkla gelebileceği, en ufak sorununu bile rahatlıkla paylaşabileceği ve onun için koşturabileceği bir kişi olarak beni görmelerini istiyorum. Bu güne kadar beni nasıl görüyorlarsa bundan sonra da aynı şekilde görmelerini istiyorum, bir abi, bir kardeş olarak görmelerini istiyorum. Birlikteliğin olmasını ve birlikteliğin de sembolü olmamızı istiyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi